Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον νεαρό τουρίστα από τα Σκόπια, που αγνοείται από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Όπως έγινε γνωστό, οι έρευνες ξεκίνησαν το πρωί με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, όπως επίσης εθελοντών – διασωστών.

Χθες, στην επιχείρηση συνέδραμε κι ένα υποβρύχιο drone, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Ποιος είναι ο 28χρονος που αγνοείται

Ο Μάρτιν γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1990 και είναι σήμερα 31 ετών. Αγαπά το μπαλέτο και έχει τελειώσει την Ανωτάτη Σχολή Μπαλέτου στα Σκόπια, όπου ζει, ενώ εργάζεται σε μία βιομηχανία κρεάτων. Παράλληλα, είχε εργαστεί και περιστασιακά στη Μάλτα.

Οι συγγενείς λένε κατηγορηματικά πως ήξερε καλό κολύμπι καταρρίπτοντας όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις περασμένες ημέρες.

«Εδώ και τόσες ημέρες διανύουμε μία πραγματικά πολύ δύσκολη περίοδο που δεν περιγράφεται με λόγια αλλά έχουμε την ελπίδα πως ο Μάρτιν μας θα βρεθεί τελικά ζωντανός και καλά στην υγεία του», λένε οι συγγενείς του αγοριού που αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για διακοπές και για τα γενέθλια του φίλου του Ιβάν.

Όπως αναφέρουν συγγενείς του, ο Μάρτιν είχε πάει στη Χαλκιδική με μία παρέα δέκα περίπου ατόμων για διακοπές και για να γιορτάσουν τα γενέθλια του 30χρονου Ιβάν, ο οποίος ήταν αυτός που βούτηξε για να τον σώσει τη στιγμή που φώναζε για βοήθεια μαζί με τον άλλον φίλο τους, τον 25χρονο Βασίλ, όταν τα ρεύματα της θάλασσας τους παρέσυραν.