Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης τιμώντας τον μεγάλο Καλλιτέχνη Μίκη Θεοδωράκη θα προβάλλει σήμερα Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στον κινηματογράφο Μακεδονικόν την ταινία με τίτλο: «Ταξιδεύοντας με τον Μίκη», σε σκηνοθεσία Αστέρη Κούτουλα.

Ένα ταξίδι εκ βαθέων, με στιγμές πολύτιμες από τη ζωή του Έλληνα συνθέτη, που δείχνει την αυθεντική του εικόνα απόλυτα ταιριαστή και ενωμένη με στοιχεία μυθοπλασίας και ιστορικό υλικό.

Η 10η προβολή για τη σεζόν 2019-2020 της Κινηματογραφικής Λέσχης Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη και τους φίλους της να παρακολουθήσουν αυτή την μοναδική προβολή.
Την ταινία προλογίζει ο δημοσιογράφος κος Γιάννης Γκροσδάνης.

Dance Fight Love Die: With Mikis On the Road

Σκηνοθεσία: Αστέρης Κούτουλας
Πρωταγωνιστούν: Μίκης Θεοδωράκης, Sandra von Ruffin, Στάθης Παπαδόπουλος, Carlos Rodriguez.
Στιγμές που παρουσιάζουν την αυθεντική εικόνα του «πνευματικού αναρχικού» Μίκη Θεοδωράκη. Το γεμάτο εναλλαγή ιστορικό και ακατέργαστο οπτικό υλικό των περίπου 600 ωρών που γύρισε σε διάστημα 30 ετών, ο Αστέρης Κούτουλας συμπυκνώνεται μέσα σε μιάμιση ώρα. Ο δημιουργός παντρεύει στην ταινία του πολλές προσωπικές στιγμές του καλλιτέχνη με ιστορικό υλικό, πλάνα τεκμηρίωσης με μυθοπλασία και τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη…

Σημείωμα του Σκηνοθέτη
«Το «Ταξιδεύοντας με τον Μίκη» στην πραγματικότητα παρουσιάζει την γέννηση μιας ταινίας από το πνεύμα της μουσικής. Ως παιδί προσφύγων του ελληνικού εμφυλίου, μεγάλωσα με την μουσική του Θεοδωράκη και τους στίχους του Ρίτσου και του Ελύτη. Για μένα ως Έλληνας της διασποράς, η «Ελλάδα της Τέχνης» υπήρξε ανέκαθεν το «σπίτι» μου, η «πατρίδα» μου. Συνοψίζει μια οπτική προσέγγιση, μια «καταδίωξη», την δημιουργία ενός πεδίου στον ορίζοντα μέσα, πέρα, προς και από τον κόσμο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Είναι μια υβριδική ταινία για μια υβριδική ζωή, που τρέχει υποδειγματικά μεταξύ δύο αντίθετων πόλων: της περιφέρειας και του κέντρου, της Ελλάδας και της Γερμανίας, της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων…»

Δείτε το trailer:

Ταξιδεύοντας με τον Μίκη

Η Κινηματογραφική λέσχη Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της και τους φίλους της,στην 10η προβολή για τη σεζόν 2019-2020με την ταινία: Ταξιδεύοντας με τον Μίκη Η προβολή θα γίνει την Δευτέρα 24/2/2020 ώρα 9:00μμστον κινηματογράφο ΜακεδονικόνΣας περιμένουμε!! cinelesxithess@gmail.comFacebook: Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης

Geplaatst door Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης op Donderdag 13 februari 2020

Πληροφορίες

Κινηματογράφος Μακεδονικόν
Φιλικής Εταιρείας 44, Θεσσαλονίκη

Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης: Ταινία -«Ταξιδεύοντας με τον Μίκη»
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στις 21:00
Διάρκεια: 88’