Σε αναμονή για τα τέλη κυκλοφορίας 2022. Πιθανό να αναρτηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα στο myAADE.

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε τα τέλη κυκλοφορίας να αναρτηθούν στο myAADE, την επόμενη εβδομάδα αλλιώς θα ανέβουν στην πλατφόρμα στις αρχές της μεθεπόμενης.

Περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν πληρώσει συνολικά 1,1 δισ. ευρώ για να προμηθευτούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2022. Σε περίπτωση όμως που δεν θέλουν να πληρώσουν θα πρέπει να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Το κόστος των τελών κυκλοφορίας δεν αλλάζει σε σχέση με πέρυσι, με εξαίρεση τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν φέτος, των οποίων τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογισθούν με διαφορετικούς συντελεστές.

Τέλη κυκλοφορίας για ΙΧ με άδεια κυκλοφορίας από 1/01/2021:

Με άδεια κυκλοφορίας από 1/11/2010 έως 31/12/2020:

Τέλη Κυκλοφορίας για ΙΧ με άδεια κυκλοφορίας έως 30/10/2010:

Πώς θα γίνει η πληρωμή

1. Με επίσκεψη στην τράπεζα και χρήση του QR Code για πληρωμή στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών.

2. Μέσω web banking, όπου η πληρωμή γίνεται μέσω κωδικού RF. Ο εν λόγω τρόπος δίνει την επιλογή, εφόσον υπάρχει πιστωτική κάρτα και διαθέσιμο όριο η πληρωμή να γίνει με άτοκες δόσεις, μέχρι 12 τον αριθμό.

3. Μέσω ΕΛΤΑ στα υποκαταστήματα.

Τα πρόστιμα

Όσοι δεν πληρώσουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει είτε να πληρώσουν τα διπλάσια από τις αρχές του χρόνου είτε να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία. Επίσης, το πρόστιμο είναι ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. και μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.