Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ακυρώνει όλες τις παραστάσεις του και οι εργαζόμενοί του εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Η ανακοίνωση του ΚΘΒΕ

«Ακύρωση των παραστάσεων του ΚΘΒΕ λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους (1/3/2023).

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στη σφοδρή σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών στην περιοχή των Τεμπών, ακυρώνει όλες τις παραστάσεις στις σκηνές του από την 1η έως και τις 3 Μαρτίου. Μεσίστιες θα κυματίζουν και οι σημαίες στους χώρους του ΚΘΒΕ, για τον χαμό των δεκάδων συμπολιτών μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Καλλιτεχνική Διεύθυνση και οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Ακυρώνεται συναυλία καλλιτεχνών

Επίσης, οι καλλιτέχνες στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος και αναβάλλουν την αυριανή προγραμματισμένη συναυλία, η οποία θα γίνονταν στο πλαίσιο των δράσεων για την απόσυρση του ΠΔ 85/2022.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος αναφέρει τα εξής: «Ο Μάρτιος του 2023 μπήκε με μια δυσβάστακτη τραγωδία. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος και ευχόμαστε στους τραυματίες ταχύτατη ανάρρωση.

Αυτή την ώρα του πένθους είναι αυτονόητο ότι αναβάλλουμε την προγραμματισμένη μουσική διαμαρτυρία με δεκάδες καλλιτέχνες, που θα ελάμβανε χώρα αύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου, έξω από το Θέατρο Μαρία Κάλλας, πρώην Ολύμπια.

Καλή δύναμη στους διασώστες, τους νοσηλευτές και σε όσους επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο πεδίο της τραγωδίας».