Την πρόθεση της κυβέρνησης να διασφαλίσει την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα πανεπιστήμια έκανε σαφή με δήλωσή του ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθαρίζοντας ότι οι βιαιότητες δεν έχουν θέση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι και αποδόθηκαν στους φοιτητές και τους καθηγητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Και το ίδιο γίνεται και θα γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση και στο ΑΠΘ και σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Πάντα με σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες έχουν την ευθύνη της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας, καθιερώνοντας την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια. Διασφαλίζουμε την εφαρμογή των Νόμων και την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών. Η ΕΛ.ΑΣ. επιτελεί το καθήκον της, και ενισχύεται με τις ομάδες προστασίας των Πανεπιστημίων που ξεκινούν την εκπαίδευσή τους» σημειώνει ο υπουργός προστασίας του Πολίτη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στο στο πρωτοφανές περιστατικό της επίθεσης σε καθηγητή εν ώρα μαθήματος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σημειώνοντας ότι «πρακτικές αθλιότητας και βίας δεν γίνονται ανεκτές. Απαίτηση όλων μας, είναι η Αστυνομία να εντοπίσει τους ενόχους και να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη».