Σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε πρωτόδικα ο φοιτητής, αγγίζοντας την ανώτερη ποινή (1 έτος φυλάκιση) που προβλέπεται για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο δράστης, ένας 22χρονος φοιτητής Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δεν είχε δώσει δικαιώματα στο παρελθόν, προχώρησε στην αποτρόπαια αυτή πράξη, παρενοχλώντας την φοιτήτρια.

Ο φοιτητής δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος ζήτησε αναβολή, ωστόσο δεν έγινε δεκτή. Η 20χρονη φοιτήτρια περιέγραψε το περιστατικό, λέγοντας ότι δεν αντιλήφθηκε πως ο νεαρός είχε προβεί στην γενετήσια πράξη, παρά μόνο όταν ένιωσε σπερματικό υγρό στο δέρμα της. Όπως σημείωσε, όταν συνειδητοποίησε τι έγινε τον ρώτησε αν καταλαβαίνει ότι αυτό που έκανε είναι άρρωστο. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι τρόμαξε και σοκαρίστηκε, αλλά και ότι ο νεαρός βρισκόταν τρία βήματα πίσω της και ότι στην αίθουσα βρισκόταν άλλη μια κοπέλα, η οποία καθόταν λίγο πιο μακριά και δεν είδε τίποτα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του 22χρονου φοιτητή, λέγοντας πως αυτό που έκανε ο γιος της ήταν μια ανοησία, ενώ τον περιέγραψε ως ένα ήσυχο παιδί, που δεν έχει δώσει δικαιώματα και πως φέρεται να έχει μετανιώσει για την πράξη του. Η μητέρα του ανέφερε παράλληλα πως ο γιος της ξεκίνησε συνεδρίες με ψυχολόγο, ενώ σημείωσε πως αυτή την περίοδο είναι πιεσμένος με την σχολή και δεν έχει κάνει ποτέ σχέση στη ζωή του.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του, καθώς όπως είπε πρόκειται για γενετήσια πράξη και γενετικό υγρό βρέθηκε στο σώμα ενός ανθρώπου χωρίς τη θέληση του σε ένα χώρο δημόσιο που δεν έχει καμία σχέση με γενετήσιες πράξεις. Σημείωσε, μάλιστα, ότι αυτό το γεγονός μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία της παθούσας. Ωστόσο, πρότεινε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό.

Μετανιωμένος ενώπιον των αστυνομικών που τον συνέλαβαν και μετέπειτα ενώπιον του εισαγγελέα, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κάνοντας λόγο περί «ανακούφισης» που ένιωσε, ολοκληρώνοντας την αδιανόητη ενέργειά του, ζητώντας συγγνώμη. Ωστόσο, το δικαστήριο παρά τη δήλωση μεταμέλειας τον έκρινε ένοχο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή.