Στη σύλληψη τριών ατόμων για λαθραία διακίνηση καπνικών προϊόντων προχώρησαν οι αρχές χθες, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τρεις νεαρούς από τη Συρία, ηλικίας 18, 25 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί τελωνειακού κώδικα και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, εντόπισαν υπόγειο αποθηκευτικό χώρο στην ευρύτερη περιοχή του Διοικητηρίου, όπου ανέμεναν δύο εκ των ανωτέρω αλλοδαπών (18 και 25 ετών), οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την παραλαβή λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 270 πλαστικές συσκευασίες (βαζάκια) με καπνικό προϊόν ναργιλέ, βάρους 1 κιλού έκαστη, που δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο ανωτέρω χώρος μισθωνόταν από τον 21χρονο, ο οποίος επίσης συνελήφθη, ενώ από την κατοχή του κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.850 ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.