Μουσικά δρώμενα, παιχνίδια και εκπλήξεις περιμένουν όσους επισκεφθούν τον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης όπου σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου, από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι γίνεται εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας με τίτλο ««Μαμά, σ’ αγαπώ και σε προσέχω» σε συνδιοργάνωση από το «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθούν εκπαιδευτικές δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια, ενημερωτικές συζητήσεις με τους γονείς, μουσικοκινητικά δρώμενα, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά αλλά και εικαστικές δημιουργίες με ευχές και μηνύματα αγάπης για τη μητέρα.

Για τη Γιορτή της Μητέρας παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικής με έργα παιδιών που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και όμορων δήμων. Μικροί μαθητές των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης άνοιξαν μουσικά την εκδήλωση με τραγουδάκια και μηνύματα αγάπης αφιερωμένα στη μαμά τους. Πρόκειται για μηνύματα πρόληψης, όπως τα σκέφτηκαν και μετέφεραν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα παιδιά.

Εξάλλου η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει τον δικό της ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου παιδαγωγοί απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά με χειροτεχνίες, τις οποίες θα ετοιμάσουν, για να χαρίσουν στις μαμάδες τους.