Σημαντική εξέλιξη στη δικαστική υπόθεση του θανάτου του Τόσκο Μποζατζίνσκι. Του Βούλγαρου οπαδού που είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2020 για το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ και έχασε τη ζωή του χτυπημένος από αυτοκίνητο, αφού πρώτα βρέθηκε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα μετά από επίθεση που δέχτηκε στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζητεί στην εισηγητική της πρόταση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, την παραπομπή οκτώ ατόμων σε δίκη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Μεταξύ αυτών που η εισαγγελέας προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου είναι η 27χρονη οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου και ο 49χρονος φίλος της, οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι για την υπόθεση.

Για την πρώτη, η εισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθεί σε δίκη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ως ηθικό αυτουργό στην πράξη αυτή, όπως επίσης για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, προτείνει να δικασθεί ο δεύτερος.

Όσο για τους υπόλοιπους έξι που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην επίθεση και είναι ελεύθεροι με όρους, ζητεί να δικασθούν κατά περίπτωση για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συνέργεια στην ίδια πράξη.

Επικαλούμενη στοιχεία από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικές αρχές, η εισαγγελέας αποδίδει κεντρικό ρόλο στον 49χρονο όσον αφορά τα γεγονότα της 5ης Ιανουαρίου του 2020, που οδήγησαν στον θάνατο του 26χρονου Βούλγαρου, ενώ απορρίπτει τους ισχυρισμούς του περί μη εμπλοκής του στο επεισόδιο.