Εξιτήριο πήραν ο γαμπρός και οι καλεσμένοι που νοσηλεύτηκαν χτες, Πέμπτη στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Θετικός στον κορονοϊό είναι και ο πατέρας του γαμπρού.

Συνολικά 16 άτομα που παρευρέθηκαν στο γάμο έχουν βρεθεί θετικά στον ιό μέχρι στιγμής, ενώ συνολικά οι καλεσμένοι ήταν περίπου 150, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Από τους 150, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, έδωσαν δείγμα για τεστ οι 100, καθώς είχαν ύποπτα συμπτώματα. Τα αποτελέσματα των τεστ αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον μάλιστα μόνο ένα άτομο είχε έρθει από το εξωτερικό πριν από ενάμισι περίπου μήνα.

Τη σιωπή του έλυσε ο γαμπρός του επίμαχου γάμου, ο οποίος περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη στο γλέντι. Όπως είπε, την Τρίτη ένιωσε μία αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό, ενώ την επόμενη ημέρα, δέχτηκε μηνύματα από καλεσμένους, οι οποίοι είχαν τα ίδια συμπτώματα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και τόσο ο γαμπρός όσο και οι καλεσμένοι έσπευσαν στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθησαν σε εξετάσεις και μερικοί από αυτούς βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί αλλάξανε βάρδια λίγο με τρόμαξαν είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν ‘είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου’. Εκεί λίγο φοβήθηκα», είπε ο γαμπρός.

Αναφορικά με τις συνθήκες του γάμου και του γλεντιού ο γαμπρός πρόσθεσε, «δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε το γάμο;»

Για το ποιος μπορεί να είχε και τον ιό και να ήταν η «πηγή», ο γαμπρός είπε: «Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις Σέρρες εντοπίστηκαν 3 κρούσματα κορονοϊού μετά από γαμήλιο γλέντι την περασμένη Κυριακή.

Ο συγκεκριμένος γάμος, που κατέληξε σε πηγή διασποράς του κορονοϊού, τελέστηκε το περασμένο Σάββατο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους ενώ η δεξίωση πραγματοποιήθηκε σε κτήμα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Θετικοί στον ιό είναι ο γαμπρός και η νύφη, αλλά και ο πατέρας του γαμπρού και ο dj.