Λίγο μετά τις 9.30 σήμερα το πρωί, με αφετηρία τον Λευκό Πύργο, ο παραολυμπιονίκης Νίκος Παπαγγελής ξεκίνησε με το ποδήλατό του τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα, την οποία θα διανύσει για καλό σκοπό και συγκεκριμένα για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον σύλλογο «Φλόγα».

Στο πλευρό του Νίκο Παπαγγελή κατά τη στιγμή της εκκίνησης βρέθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Κάθε διαδρομή είναι μια νίκη. Κάθε πεταλιά είναι μια ανάσα ζωής», τόνισε ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας ότι «ο Νίκος είναι ένας αγωνιστής, ένας νικητής, ένας πρωταθλητής, ένας ολυμπιονίκης».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε σπουδαία την προσπάθεια του αθλητή, του εξέφρασε τις από καρδιάς ευχαριστίες του για την πρωτοβουλία του να βοηθήσει παιδιά που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο και δήλωσε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του σε κάθε προσπάθειά του. Για μια ξεχωριστή στιγμή «για το ποδήλατο, για το παιδί και τη ζωή», μίλησε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Νίκος Ζεϊμπέκης, υπογραμμίζοντας ότι «ο Νίκος Παπαγγελής είναι παράδειγμα προς μίμηση στη δύναμη, στη ζωή και στον αθλητισμό».

«Το wheels of will ήταν μια ιδέα που είχα αρκετά χρόνια πριν. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να μαζέψουμε χρήματα για τον σύλλογο ‘Φλόγα’, που είχε βοηθήσει κι εμένα, όταν πριν μερικά χρόνια ήμουν εγώ άρρωστος. Ήλθε, πιστεύω, η κατάλληλη στιγμή να ανταποδώσω τη βοήθεια που είχαν προσφέρει σε μένα και την οικογένειά μου», είπε ο Νίκος Παπαγγελής. Όπως ανέφερε, θα διανύσει τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα σε τρεις ημέρες με ενδιάμεσους σταθμούς τη Λάρισα και τη Λαμία. «Είναι δύσκολο, αλλά ο σκοπός είναι πολύ μεγαλύτερος. Η σκέψη μου θα είναι ότι το κάνω για τον Νίκο και όλα όσα είχε περάσει αλλά και για κάθε παιδί που παλεύει με τον καρκίνο. Αντλώ δύναμη από αυτά που είχα περάσει και τις εικόνες που έχω στο μυαλό μου και από όλα τα παιδιά που μάχονται τώρα με τον καρκίνο. Θέλω να τα βοηθήσω να βγουν νικητές», είναι το μήνυμα ψυχής που έστειλε ο Νίκος Παπαγγελής.