Το ενδεχόμενο ανασύστασης της… “μαφίας του λουκουμά” εξετάζουν – μεταξύ άλλων- τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό 44χρονου. Συγκεκριμένα προχθές το βράδυ σε ερημικό δρόμο της Νικήτης, τέσσερις άγνωστοι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του 44χρονου βάζοντας το όχημά τους (το οποίο είχε καλυμμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας) κάθετα στο οδόστρωμα.

 

Μαζί με ακόμη δύο δράστες, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι σε κοντινό σημείο, χωρίς να έχει προηγηθεί καβγάς, άρχισαν να χτυπούν τον 44χρονο. Υπάρχουν αναφορές και για πυροβολισμό, δίχως όμως να έχει τραυματιστεί κάποιος από σφαίρα. Οι έξι άνδρες επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν. Το θύμα διεκομίσθη στο νοσοκομείο Πολυγύρου για τις πρώτες βοήθειες χωρίς να διατρέχει κάποιον κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, ο 44χρονος είναι κάτοικος Νικήτης και μεροκαματιάρης, ο οποίος για να ζήσει πουλάει λουκουμάδες στους λουόμενους. Αυτό το στοιχείο ερευνούν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καθώς η επίθεση που δέχτηκε ήταν στοχευμένη και επαγγελματικά εκτελεσμένη.

Υπενθυμίζεται πως πριν από 10 χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. είχε εξαρθρώσει τη “μαφία του λουκουμά” συλλαμβάνοντας έναν ομογενή από την τέως ΕΣΣΔ και δύο Βούλγαρους, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι με εκβιασμούς και απειλές ήλεγχαν τις πωλήσεις λουκουμάδων σε παραλία της Χαλκιδικής, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.