Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα οι λαϊκές αγορές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Στο μεταξύ, έντονη ήταν η αντιπαράθεση που υπήρχε μεταξύ των εμπορικών επιχειρήσεων και των εμποροϋπαλλήλων με αφορμή τη λειτουργία ή μη των εμπορικών καταστημάτων. Κι αυτό γιατί κάποιες επιχειρήσεις ήθελαν να λειτουργήσουν κανονικά τα καταστήματά τους και άλλες ήθελαν να μείνουν κλειστές.
Τι ισχύει για τα καταστήματα στις 2 Ιανουαρίου

Η 2α Ιανουαρίου δεν είναι υποχρεωτική αργία αλλά κατ’ έθιμο τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά για τους καταναλωτές. Γι΄ αυτό, άλλωστε, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με επιστολή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών, ζητεί να κατοχυρωθεί η 2α Ιανουαρίου ως ημέρα επίσημης αργίας στο εμπόριο.

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου είναι τα ΑΒ Βασιλόπουλος, και τα Lidl ενώ κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα “Σκλαβενίτης” και “Κρητικός”.
Πότε ανοίγουν τα καταστήματα

Τα καταστήματα θα ανοίξουν για τους καταναλωτές την Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, με κανονικό ωράριο λειτουργίας.

Το ωράριο λειτουργίας τη συγκεκριμένη μέρα είναι το ίδιο που ισχύει με όλες τις υπόλοιπες ημέρες, αφού το εορταστικό ωράριο τελειώνει το Σάββατο 31/12 και το λιανεμπόριο επανέρχεται στους φυσιολογικούς ρυθμούς.