Μετά τα Ράλι Μόντε Κάρλο και Σουηδίας, οριακά πρόλαβε να γίνει (αν και κουτσουρεμένο) το Ράλι Μεξικού. Ακολούθησαν οι αναβολές των Ράλι Αργεντινής, Σαρδηνίας και η οριστική ματαίωση του Πορτογαλίας. Κι από εδώ και πέρα, τι;
Όπως λοιπόν γνωστοποιήθηκε, αναβλήθηκε και στην Κένυα, το Ράλι Σαφάρι που ηταν να διαξαχθει 16-19 Ιουλίου. Επόμενο στη λίστα είναι το Ράλι Φινλανδίας, που είναι προγραμματισμένο για τις 6-9 Αυγούστου. Εκεί η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις στις αρχές Ιουνίου. Ειδικά για τον αγώνα στη Σκανδιναβική χώρα, υπάρχει το σενάριο να διεξαχθεί αλλά σε νέα ημερομηνία: Σεπτέμβριο ή ακόμα και Οκτώβριο. Ακολουθεί το Ράλι Νέας Ζηλανδίας, στις 3-6 Σεπτεμβρίου, όμως περισσότερα για το τι θα ισχύει θα γνωστοποιηθούν από τις τοπικές αρχές στα τέλη του μήνα που διανύουμε.
Στις 24-27 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο το Ράλι Τουρκίας. Στη γειτονική χώρα υπάρχουν περιορισμοί μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα κι όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα στη διεξαγωγή του Ράλι.
Βάσει προγράμματος συνεχίζονται οι προετοιμασίες και για τους τελευταίους τρεις γύρους του αρχικού προγράμματος: το Ράλι Γερμανίας (15-18 Οκτωβρίου), το Ράλι Μεγάλης Βρετανίας (29 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου) και το Ράλι Ιαπωνίας (19-22 Νοεμβρίου).
Όσο για τους αγώνες που έχουν ήδη αναβληθεί, γίνονται προσπάθειες να επανενταχθούν στο καλεντάρι. Στην Ιταλία τα πράγματα βελτιώνονται αργά αλλά σταθερά ενώ στην Αργεντινή, αν υπάρξει νέα ημερομηνία διεξαγωγής του ράλι, αυτή μπορεί να είναι μόνο το τελευταίο τρίμηνο του έτους.