Ένας από τους πιο έμπειρους παράγοντες της ελληνικής καλαθοσφαίρισης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών.

Ο εκλιπών μετρούσε στο ενεργητικό του πολλές επιτυχίες, κυρίως στις ομάδες του εξωτερικού όπου δούλεψε, με μεγαλύτερη επιτυχία την Σπαρτάκ Μόσχας, με την οποία πανηγύρισε τέσσερις φορές την Ευρωλίγκα γυναικών και μία το Eurocup.

Ο Στράτος Κωσταλάς άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης (25/11) όντας στην Αθήνα, μαζί με την οικογένειά του, καθώς έπειτα από δέκα χρόνια στην Ρωσία, είχε αποφασίσει να επιστρέψει στην πατρίδα μας για μόνιμη εγκατάσταση.
Ο Στράτος Κωσταλάς, ανιψιός του Γιάννη Κωσταλά που απεβίωσε πριν από ενάμιση μήνα, υπήρξε άοκνος εργάτης της πορτοκαλί μπάλας εδώ και δεκαετίες, προσφέροντας σπουδαίο έργο σε κάθε ομάδα στην οποία εργάστηκε.

Στο παρελθόν, υπήρξε μάνατζερ στον Παναθηναϊκό, τον Πανιώνιο τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και τον Ηρακλή, ενώ είχε σπουδαία παραγοντική πορεία στη Ρωσία τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Συγκεκριμένα, εργάστηκε αρχικά ως τζένεραλ μάνατζερ στη Ντιναμό Μόσχας επί των ημερών του Σβι Σερφ, ενώ ακολούθως διετέλεσε μάνατζερ της γυναικείας ομάδας της Σπαρτάκ Μόσχας Περιχώρων.