«Τιτανομαχία» συνδυαστικής ιπποδύναμης άνω των 7.000 ίππων. Ποιος θα επικρατήσει στον γαλλικό εμφύλιο;
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι την παραλαβή των πρώτων μαχητικών αεροσκαφών Dassault Rafale, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά την άμυνα της χώρας μας. Ο λόγος για μια «τιτανομαχία» ανάμεσα στο πολεμικό αεροσκάφος των 5.727 PS και το υπεραυτοκίνητο της Bugatti των 1.500 PS που ακούει στο όνομα“Chiron” Sport. Το «ραντεβού» δόθηκε στην… έδρα του Rafale και συγκεκριμένα στη αεροπορική βάση στο Landvisiau της βορειοανατολικής Γαλλίας. Πίσω από το τιμόνι του κοσμήματος από το Molsheim κάθισε ο καταξιωμένος οδηγός της μάρκας Pierre-Henri Raphanel, ενώ στο cockpit του μαχητικού πήρε θέση ο πιλότος Etienne, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος, εξαιτίας της μικρής έκτασης του αεροδιάδρομου.
Σημειώνεται, πως μολονότι η Bugatti Chiron (ειδικά στην έκδοση Super Sport 300+) είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο (490,5 km/h), το Rafale , ωστόσο, παίζει… σε άλλο γήπεδο μιας και «σκίζει» τον ουρανό, αναπτύσσοντας ταχύτητες έως και 2.000 km/h.
Το βάρος του Dassault Rafale φτάνει τους 24,5 τόνους, το μήκος αγγίζει τα 15,5 μέτρα, ενώ το άνοιγμα των φτερών του είναι 10,86 m.
Η Chiron Sport που επιστρατεύτηκε από την Bugatti είναι η ‘Les Légendes du Ciel’, η οποία παρουσιάστηκε πέρυσι, με την παραγωγή της να περιορίζεται σε 20 μονάδες. Κινείται από έναν W16 των 8,0 λίτρων που παράγει 1.500 PS και 1.600 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με 7τάχυτο διπλοσύμπλεκτο αυτόματο κιβώτιο. Η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης είναι 2.800.000 ευρώ.

www.newsauto.gr