Το Φεστιβάλ Επταπυργίου που κέρδισε πέρσι με το εντυπωσιακό ‘μενού’ του, κοινό και κριτικούς, κάνοντας απανωτά sold out, επιστρέφει σε νέο χώρο και νέες ημερομηνίες! 

Λόγω των νέων μέτρων της πολιτείας, που επιτρέπει μόνο 40% πληρότητα σε χώρους εκδηλώσεων, πάρθηκε η απόφαση της…μετακόμισης του γερού Φεστιβάλ Επταπυργίου από την εσωτερική αυλή του, στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών που μπορεί να αγκαλιάσει περισσότερους θεατές που διψούν για πολιτισμό!

Και δεν γίνονται αλλαγές μόνο στο χώρο, αλλά και στο χρόνο που θα διεξαχθεί το εν λόγω Φεστιβάλ που κατάφερε να κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις στην περσινή πρεμιέρα του! Το…ραντεβού θα δοθεί από τις 23 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμα που στήνεται είναι ζηλευτό με μουσικές, θεατρικές, ποιητικές δουλειές, γερές παραγωγές του ίδιου του Φεστιβάλ αλλά και συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος,το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας κλπ.

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνει αποτελεσματικά και με μεράκι το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την καίρια Άννα Μυκωνίου στο…τιμόνι, υπόσχεται να μας κάνει πολλά και διαφορετικά «δώρα» φέτος. Ανάμεσα στους τραγουδιστές που θα …χτυπήσουν Φεστιβάλ Επταπυργίου είναι και οι εξαίρετοι Μαρία Φαραντούρη, Μάριος Φραγκούλης, Έλλη Πασπαλά, Μαρίζα Κωχ, Νένα Βενετσάνου, Κώστας Θωμαίδης

Το δυνατό τους παρών θα δώσουν η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα του, η Συμφωνική του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το ΚΘΒΕ θα ’χει τη δική του δυναμική παρουσία στο Φεστιβάλ Επταπυργίου,ενώ μεγάλος άσσος θεωρείται η συμμετοχή της Καραμπέτη στη Βραδιά Ποίησης για τον Καββαδία. 

Η σπουδαία ηθοποιός θα είναι η αφηγήτρια στην εξαιρετικά φιλόδοξη Βραδιά Ποίησης που θα παρουσιάσει το εν λόγω Φεστιβάλ με τον τίτλο «Ο Καββαδίας μας ταξιδεύει» και στο οποίο θα συμμετάσχουν ικανοί τραγουδιστές που θα ερμηνεύσουν μελοποιημένα «διαμάντια» του μεγάλου ποιητή,με την συνοδεία ορχήστρας.

Το ραντεβού που μας δίνει η Καραμπέτη έχει κλειστεί -καλώς εχόντων πάντα των πραγμάτων-για τις 2 και 3 Σεπτεμβρίου και δεν θα το χάσουμε με τίποτα.Αξίζει να αναφέρουμε πως η υποσχόμενη αυτή Βραδιά Ποίησης για τον Καββαδία είναι μία από τις γερές παραγωγές του Φεστιβάλ Επταπυργίου,