Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ερευνητικό περιοδικό Scientific Reports, η προσθήκη νερού στο ουίσκι σου είναι μια από τις σημαντικότερες που μπορείς να κάνεις.
«Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έτσι έχει καλύτερη γεύση. Η προσθήκη νερού,σε σημείο που η περιεκτικότητα του ουίσκι να πέφτει στο 25% έως 27%, φαίνεται πως διευκολύνει τη συγκέντρωση στην επιφάνεια του ποτού των γευστικών ουσιών που το βοηθούν να απελευθερώνει ένα πλούσιο μείγμα αρωμάτων» αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, χημικός Björn Karlsson. «Δεν υπάρχει ωστόσο ακριβής συνταγή για το πόσο νερό βελτιστοποιεί τη γεύση του ουίσκι» συμπληρώνει ο Karlsson.