Η Θεσσαλονίκη αγαπάει το ποδήλατο και δεν σταματά να το αποδεικνύει. Και δεν είναι μόνο ο παραλιακός ποδηλατόδρομος, δέλεαρ και κίνητρο για πολλούς. Αν είστε στην κατηγορία, που αγαπάτε το πετάλι, και τυχαίνει να επισκεφτείτε την πόλη, το έργο «Change» με τίτλο «Ενίσχυση της οικονομίας διαμοιρασμού κοινόχρηστων ποδηλάτων μέσω καινοτόμων υπηρεσιών και εφαρμογών» σας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία. Επιλέγοντας ένα από τα ξενοδοχεία Mediterranean Palace Hotel, Grand Hotel Palace, Excelsior Hotel και City Hotel για τη διαμονή σας θα βρείτε για εσάς διαθέσιμα και… δωρεάν (ΠΡΟΣΟΧΗ ισχύει μόνο για τους πελάτες των ξενοδοχείων) προς χρήση τα ποδήλατα Change.

Επιπλέον, στον χώρο υποδοχής των ξενοδοχείων θα υπάρχει διαφημιστικό σταντ, και έντυπα με οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης της εφαρμογής easymove για τα κοινόχρηστα ποδήλατα. Με αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης, που επιθυμεί να περιηγηθεί στην πόλη, θα μπορεί να πληροφορηθεί από τον υπάλληλο της υποδοχής για τη δυνατότητα χρήσης του ποδηλάτου και να προμηθεύεται το αντίστοιχο κουπόνι των 20 € μαζί με το έντυπο των οδηγιών με σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποδήλατα -που θα είναι διαθέσιμο και σταθμευμένα σε χώρο έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου- δεν χρειάζεται να επιστραφούν στην αρχική τους θέση, αφού ο χρήστης μπορεί να το αφήσει σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης.

Με όραμα την αλλαγή των συνηθειών και επιλογών μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον, αλλά και την ανάπτυξη της φιλοσοφίας του διαμοιρασμού σχετικά με τα μέσα μεταφοράς, το έργο Change δίνει ώθηση στη μετακίνηση με ποδήλατα κοινής χρήσης στα αστικά κέντρα με θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των πολίτων, μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και του κυκλοφοριακού προβλήματος. Υπενθυμίζεται ότι εταίροι του έργου CHANGE είναι η εταιρεία «LEVER Α.Ε. -Σύμβουλοι Ανάπτυξης», αλλά και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) – Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής (επικεφαλής), η εταιρεία BrainBox Πληροφορική Α.Ε. και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) – Εργαστήριο Γνώσης και Πολυμέσων (MKLab).