Μπορείτε να δοκιμάσετε οποίο κρασί θέλετε και να διαβάσετε τις προτάσεις ολων ενόψει των εορτών. Αλλά ένα πράγμα να θυμάστε. Το κρασί είναι προσωπικός κώδικας του καθενός. Η γεύση είναι μια διαφορετική έννοια για τον καθένα μας.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης
Ότι σας εξιτάρει περισσότερο και όποια γεύση αγγίζει καλύτερα τον ουρανίσκο σας, εκείνο το κρασί είναι για εσάς. Και κατι τελευταίο. Μην σταματάτε να δοκιμάζετε. Μόνο έτσι αποκτάτε μια σχετική εμπειρία για να διακρίνετε και να επιλέγετε. Πάμε λοιπόν. Το mycity.co.gr προτείνει ενόψει εορτών πέντε μεγάλα κρασιά που είναι βέβαιο πώς δεν θα τα ξεχάσετε ποτέ.
Βιβλία Χώρα Ερυθρός
Δημιουργήθηκε από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot µε μικρή συμμετοχή του Αγιωργίτικου. Ακολουθείται κλασική ερυθρή οινοποίηση µε εκχύλιση που συνεχίζεται και μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης. Μετά το τέλος της μηλογαλακτικής ζύμωσης, παλαιώνεται για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα, έως μαυροκόκκινο. Στη μύτη, τα αρώματα κόκκινων φρούτων, φραγκοστάφυλου και μπαχαρικών ξεπροβάλλουν μαζί µε νότες βανίλιας, κέδρου και σοκολάτας γάλακτος.
Στο στόμα είναι πλούσιο, πληθωρικό, καλοδομημένο, µε βελούδινες τανίνες, που του χαρίζουν μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Ένα κρασί, που μπορεί να καταναλωθεί σήμερα, αλλά και στο μέλλον, παλαιώνοντας για αρκετά χρόνια. Σερβίρεται στους 18οC. Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, μπάρμπεκιου ή ψητά φούρνου, ρολό χοιρινό, λουκάνικα, αλλαντικά και μαλακά τυριά.
Κτήμα Παυλίδη. Θέμα Ερυθρός
Ένα από τα πολυαγαπημένα μου κρασιά, που δεν έλειψε ποτέ από τον συντηρητή μου. Μα ποτέ. Όπως βέβαια και το Αγιοργίτικο του Παπαϊωάννου για το οποίο μιλήσαμε νωρίτερα. Το οτι ο Άγιος Χρόνος είναι ένα εμβληματικό κόκκινο κρασί με βάση το Syrah το γνώριζεις καλά. Με φιλοσοφία που θυμίζει Ροδανό, ο Μούντριχας, που από πολλούς θεωρείται ο μετρ του Syrah στην Ελλάδα, μπλέκει το Syrah με ένα 8% Viognier. Το blend παλαιώνει για 12 μήνες σε καινούργια γαλλικά, δρύινα βαρέλια. Τα σταφύλια προέρχονται από τα ιδιόκτητα αμπέλια του Κτήματος Αβαντίς, στο Αφράτι του Μύτικα Ευβοίας. Με αμέριστη προσοχή στο αμπέλι αλλά και στην οινοποίηση προκύπτει ένα πλούσιο, πολύπλοκο αλλά και κομψό κρασί, ικανό να συγκινήσει κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και προορίζεται για βαθιά παλαίωση. Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί. Μύτη έντονη και πολύπλοκη με αρώματα βιολέτας, γλυκόριζας, μαύρων ώριμων φρούτων, πιπεριού, βανίλιας, καρυδιού και σοκολάτας.
Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα με πολύ κομψές, βελούδινες ταννίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Δαμάσκηνο, βατόμουρο, κεράσι και βύσσινο συναντιούνται σε ένα πικάντικο, μπαχαρένιο φόντο. Μακριά, σοκολατένια επίγευση.
- Γιακούζα: Η διαβόητη ιαπωνική Μαφία που κάνει την Κόζα Νόστρα και τη Ντραγκέτα να μοιάζουν με…ερασιτεχνικές συμμορίες - January 9, 2022
- Isle Of Jura Winter Edition: Η νέα πρόταση ενός σπουδαίου αποστακτηρίου - January 9, 2022
- Υπόθεση Τζόκοβιτς. Κάθε ιστορία την διηγείσαι με δυο διαφορετικούς τρόπους - January 6, 2022