Εκλεκτοί καλεσμένοι, όπως ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι Ολυμπιονίκες Τασούλα Κελεσίδου και Αντώνιος Τσαπατάκης και πλήθος επιχειρηματιών και ανθρώπων από την ελληνική showbiz πλαισίωσαν τη βραδιά με την παρουσία τους. Ο Σάκης Τανιμανίδης παρευρέθηκε στα εγκαίνια και υποδέχτηκε όλους τους καλεσμένους, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να βιώσουν μια εμπειρία φωτογραφικών, διαδραστικών και οπτικών ψευδαισθήσεων.

Το Museum of Illusions Thessaloniki βρίσκεται στα Λαδάδικα (Δόξης 5), σε ένα ιστορικό διατηρητέο κτήριο, συνολικής επιφάνειας πάνω από 400 τ.μ.

Στο μουσείο βρίσκονται περισσότερα από 40 εκθέματα οπτικών, διαδραστικών και φωτογραφικών ψευδαισθήσεων. Οι διαφορετικές οπτικές ψευδαισθήσεις διδάσκουν τους επισκέπτες πως η αντίληψη των πραγμάτων επηρεάζεται από τις επιστήμες, την όραση, την προοπτική και τα ερεθίσματα που δέχεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Ταυτόχρονα, οι διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να διασκεδάσουν και να βγάλουν πολλές φωτογραφίες.

«Μπορεί η λέξη “μουσείο” να είναι συχνά συνδεδεμένη με μία μονοδιάστατη, διδακτική εμπειρία, αλλά το Museum of Illusions Thessaloniki έρχεται να επαναπροσδιορίσει την έννοια της επίσκεψης σε μουσείο προσφέροντας την απόλυτη βιωματική ψυχαγωγία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ασφάλεια & Μέτρα Ασφάλειας

Τo μουσείo έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και έχει λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας. Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν online το εισιτήριό τους, επιλέγοντας την ημέρα και ώρα επίσκεψης και αποφεύγοντας την αναμονή και τον συγχρωτισμό εντός και εκτός του μουσείου.

Museum of Illusions Thessaloniki

Διεύθυνση: Δόξης 5, 54625, Λαδάδικα – Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2312314250

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο: www.museumofillusions.gr/thessaloniki

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος (16 – 64): 9€
Παιδιά (4 – 15 ετών): 6€
Βρέφη (0 – 3): Δωρεάν είσοδος
Οικογενειακό εισιτήριο: 27€ /αφορά 2 ενήλικες και μέχρι 2 παιδιά (5 – 18 ετών)

Enthoosia

Ο όμιλος Enthoosia ιδρύθηκε το 2018 από τον Μίλτο Καμπουρίδη και τον Σάκη Τανιμανίδη και δραστηριοποιείται στη βιωματική διασκέδαση. Όπως ορίζει και η ετυμολογία της λέξης, το όραμα του ομίλου Enthoosia είναι να αναπτύσσει και να λειτουργεί επιχειρήσεις που παρέχουν αξιομνημόνευτες και εκπαιδευτικές εμπειρίες που προκαλούν ενθουσιασμό. Παράλληλα, επιδιώκει να εξελίσσει συνεχώς τις δραστηριότητές του, δημιουργώντας καινούριες, καινοτόμες εμπειρίες, σημειώνεται στην ενημέρωση.

Ο όμιλος Enthoosia είναι Master Franchisor του brand “Museum of Illusions”, με παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες. Ο Όμιλος Enthoosia λειτουργεί 7 μουσεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κωνσταντινούπολη, Μαδρίτη, Ορλάντο και Νέο Δελχί.