Ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ φιγουράρει σταθερά κάθε χρόνο στις πρώτες θέσεις (αν όχι στην κορυφή) κάθε λίστας με τους πιο πλούσιους και ακριβοπληρωμένους αθλητές του πλανήτη. Εξάλλου, το παρατσούκλι του 43χρονου πυγμάχου και προμότερ είναι ‘Money’ και διόλου τυχαία. Στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, την περίφημη μονομαχία με τον Κόνορ Μακγκρέγκορ του 2017, η νίκη τού απέφερε 320.000.000 ευρώ, εκτός από το εντυπωσιακό 50-0 καριέρας. Συνολικά, οι γροθιές του τον έχουν κάνει δισεκατομμυριούχο, ενώ ο ίδιος φροντίζει να γιγαντώσει την περιουσία του με επενδύσεις σε ακίνητα και επιχειρήσεις (όπως πχ. το περιβόητο strip club του.

Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που έχει κερδίσει σε όλη αυτήν την επιτυχημένη διαδρομή δαπανάται για αξεσουάρ. Η λατρεία του για τα κοσμήματα είναι γνωστή και δεν φείδεται διαμαντιών και χρυσού. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ρολόγια του. Ο Μεϊγουέδερ φέρεται να έχει στην κατοχή του μέχρι και 41 ακριβά ρολόγια, ένα εκ των οποίων έχει την χαρακτηριστική ονομασία ‘ρολόι των δισεκατομμυριούχων’ και είναι το 6ο πιο ακριβό στον πλανήτη.
Το ‘Billionaire Watch’ κατασκευάστηκε το 2015 από την εταιρία Jacob & Co και ο Μεϊγουέδερ το αγόρασε από τον Ιάπωνα κοσμηματοπώλη Ταντάσι Φουκουσίμα. Περιλαμβάνει 239 διαμάντια συνολικά 260 καρατιών, ο σκελετός είναι από λευκόχρυσο και η αξία του ανέρχεται σε 13.000.000 ευρώ. Για να γίνει κατανοητή η αξία του, αυτό το ρολόι κόστισε όσο δύο γήπεδα της Ξάνθης, αφού το ‘Xanthi FC Arena’, ένα από τα πιο όμορφα ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας μας, χωρητικότητας 7.244 θεατών, κόστισε 6.500.000 ευρώ!

<strong>/www.contra.gr</strong>