Είναι από τις παραστάσεις που μας κάνουν ποδαρικό τη νέα χρονιά. Ένα σπουδαίο έργο, βραβευμένο με Olivier Award, είναι από τα πρώτα που ανεβαίνουν σε σκηνές της πόλης το 2020. Το «Σπασμένο Γυαλί» του Άρθουρ Μίλλερ, σε σκηνοθεσία της γνώριμης στο κοινό της Θεσσαλονίκης, Άσπας Καλλιάνη, έρχεται στο θέατρο Αριστοτέλειον στις 10 Ιανουαρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ο Γιάννης Βούρος με την Κοραλία Καράντη στη μία και μοναδική εμφάνιση στο “Γλάρο” τον Μάρτιο του 2015.

Ο Γιάννης Βούρος, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη μετά από 4 και πλέον χρόνια, ως πρωταγωνιστής στο «Σπασμένο Γυαλί». Η τελευταία φορά που τον είδαμε σε σκηνή της πόλης ήταν τον Μάρτιο του 2015 στον “Γλάρο” του Τσέχωφ, ως Μπόρις Αλεξέγιεβιτς Τριγκόριν. Την παράσταση είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, για λογαριασμό του ΚΘΒΕ, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού.

 

Στην παράσταση και η Παναγιώτα Βλαντή σε έναν πολύ απαιτητικό και δύσκολο ρόλο, μιας γυναίκας που βρίσκεται ακινητοποιημένη σε αναπηρικό καροτσάκι, έπειτα από ισχυρό σοκ.  Στον θίασο συμμετέχουν επίσης οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Χάρης Σώζος, Βάσω Γουλιελμάκη, Ελίνα Μάλαμα. 

Ο τίτλος του έργου, «Σπασμένο Γυαλί» προέρχεται από το Kristallnacht, γεγονός που είναι επίσης γνωστό ως Night of Broken Glass.
Η Νύχτα των Κρυστάλλων σηματοδοτεί την απαρχή των συστηματικών ενεργειών εξολόθρευσης των Εβραίων σε όλη την Ευρώπη. Mια νύχτα, που σε ολόκληρο το Ράιχ σπάνε παράθυρα εβραϊκών σπιτιών και καταστημάτων. Συναγωγές λεηλατούνται σε ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ καταστροφής. Το μήνυμα για τους Εβραίους της χώρας είναι απόλυτα σαφές. Η μέρα που ξημερώνει φέρνει έναν καινούργιο κόσμο. Οι πολίτες αντιδρούν με απέχθεια αλλά δεν κάνουν τίποτα.
Έτσι αρχίζει το Ολοκαύτωμα.

Η Υπόθεση: Ένα ζευγάρι Εβραίων ζει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’30. Ο Φίλιπ, απορροφημένος από τη δουλειά του και την προσπάθειά του να αφομοιωθεί, δεν έχει πολύ χρόνο για τη γυναίκα του. Όταν όμως η Σίλβια μένει ξαφνικά παράλυτη, αφού έχει διαβάσει στην εφημερίδα για τη «Νύχτα των Κρυστάλλων» και την αντισημιτική εκστρατεία στη Γερμανία, καλείται σε βοήθεια ένας γιατρός, ο Δρ Χάρι Χάιμαν. Καθώς πλησιάζει στην πηγή της πάθησής της, αναπτύσσεται μια σχέση που μπορεί να έχει μοιραίες συνέπειες στην οικογένεια. Το «Σπασμένο Γυαλί» (1994) θίγει διαχρονικά θέματα προσωπικής ευθύνης, αφοσίωσης και ενοχής.

“Ο τίτλος δηλώνει πολλά επίπεδα. Το γυαλί, αφού σπάσει, δεν μπορεί να επανασυγκολληθεί. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να επισκευαστεί κάτι σπασμένο: ο γάμος, η ταυτότητα, η χώρα. Ο Μίλερ συνδέει την προσωπική ζωή με την πολιτική”.

Ταυτότητα παράστασης                                                                                      Σκηνοθεσία: Άσπα Καλλιάνη
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Γραφιστική επιμέλεια: Πέτρος Παράσχης
Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη
Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Βούρος, Παναγιώτα Βλαντή, Χάρης Σώζος, Βάσω Γουλιελμάκη, Ελίνα Μάλαμα.

Παραστάσεις:>>>>>>                                                                                            Παρασκευή:9.00 μμ. Σάββατο:6.00 μμ & 9.00 μμ. Κυριακή:6.30 μμ

Τιμές εισιτηρίων: 20 € & 15 € (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Προπώληση: VIVA.GR & ταμείο θεάτρου (τηλ. 2310 262 051)

Θέατρο Αριστοτοτέλειον 
Διεύθυνση:  Εθνικής Αμύνης 2