Η χρονιά ολοκληρώθηκε για τον Άρη με το θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, το οποίο ήρθε με την ηρωική προσπάθεια των 11 παικτών του Μίκαελ Ένινγκ. Ο απολογισμός της σεζόν για τους «κίτρινους» είναι θετικός, καθώς εξασφάλισαν πάλι ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν και δεν κατάφεραν να έχουν παρουσία στον τελικό Κυπέλλου.

Το μείζον ζήτημα που απασχολεί τον Άρη αυτό το καλοκαίρι είναι το ban που του έχει επιβληθεί από τη FIFA, για τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ. Οι «κίτρινοι» έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους, προκειμένου να λύσουν το ζήτημα, με διακανονισμούς με τους παλιούς ποδοσφαιριστές.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης αποφάσισε να πληρώσει τις παλιές αμαρτίες της ομάδας, για να μην υπάρχουν προβλήματα στη νυν ΠΑΕ. Μέχρι τώρα έχουν πληρωθεί οι Ούμπιδες, Μαγκνταλένα, Σιστόν και το μόνο εμπόδιο που μένει είναι ο Κριστιάν Πορτίγια.

Ο Ισπανός διατηρεί μια αδιάλλακτη στάση, καθώς αξιώνει όχι μόνο τα δεδουλευμένα του (80.000 ευρώ), αλλά και όσα προέβλεπε το συμβόλαιό του (350.000 ευρώ), αν κι εκείνος αγωνιζόταν εκείνη την περίοδο σε άλλη ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης αναμένεται το επόμενο διάστημα να τελειώσει με το θέμα της τιμωρίας και να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού του. Ο Άγγελος Χαριστέας μαζί με τον Μίκαελ Ένινγκ και το τεχνικό τιμ έχουν κάνει τα πλάνα τους και άμεσα αναμένονται εξελίξεις. Ήδη στα σκαριά βρίσκονται οι ανανεώσεις με τους Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια και Κουέστα, ενώ στα μεταγραφικά υπάρχει η συμφωνία με τον Φακούντο Μπερτόλιο.