Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά θέματα αλλά και για τα θέματα που αφορούν την Εκκλησία, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθούν στα ΗΑΕ.

Κατόπιν σύμπτωσης των προγραμμάτων τους οι δύο άνδρες, θα έχουν σημαντική συνάντηση  στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου ο Παναγιώτατος θα συμμετάσχει στην διαθρησκειακή συνάντηση σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση του Πατριαρχείου:

«Η Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προσκληθείς επισήμως όπως μετάσχη διαθρησκειακής συναντήσεως εν τη Πρωτευούση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναχωρεί αύριον, Δευτέραν, 3ην Φεβρουαρίου (2020), εις Abu–Dhabi, συνοδευόμενος υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και του Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχου κ. Αετίου.
Την πρωίαν της Τρίτης, 4ης ιδίου,η Α. Θ. Παναγιότης θα συναντηθή μετά του Εξοχ. κ. Κυριακού Μητσοτάκη, Πρωθυπουργού της Ελλάδος, επισκεπτομένου, κατά αγαθήν συγκυρίαν τας ιδίας ημέρας, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».