«Η Θεσσαλονίκη έχει μπει δυναμικά στους παγκόσμιους χάρτες, προσελκύοντας επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά τη διάρκεια της σημερινής, Κυριακή, ταυτόχρονης υποδοχής δύο κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της πόλης.

zervas-epivates-krouazieroploia.jpg

«Η εικόνα ενός κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι πλέον κάτι το συνηθισμένο. Η υποδοχή όμως δύο μεγάλων κρουαζιερόπλοιων μαζί είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Πλέον αυτή η επιτυχία της πόλης δεν μας εκπλήσσει. Όλοι οι φορείς -Περιφέρεια, Δήμος, Οργανισμός Λιμένος- συνεργαστήκαμε, ώστε να έχουμε μια θεαματική αύξηση στην κρουαζιέρα. Φέτος, οι επιβάτες που θα φτάσουν στην πόλη μας με κρουαζιερόπλοια υπολογίζουμε ότι θα είναι πάνω από 70.000», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στα πολλαπλασιαστικά οφέλη που προκύπτουν από τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας συνολικά για την οικονομία και την ανάπτυξη της πόλης.

zervas-epivates-krouazieroploia2.jpg

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υποδέχθηκε τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, προσφέροντάς τους το χαρακτηριστικό κουλούρι Θεσσαλονίκης. Στον χώρο του λιμανιού, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, της προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και του προέδρου του ΟΛΘ Αθανάσιου Λιάγκου, είχε στηθεί μια μικρή γιορτή.

zervas-patoulidou-liagkos.jpg

Σε αυτή συμμετείχαν χορευτές από την Ακαδημία Ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης, που επιφύλαξαν στους επιβάτες της κρουαζιέρας ένα ζεστό καλωσόρισμα, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς υπό τους ήχους γνωστών τραγουδιών, πολλά από τα οποία είχαν αναφορές στη Θεσσαλονίκη.

zervas-patoulidou-liagkos2.jpg
krouazieroploio-thessaloniki-epivates.jpg