Λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα βρέθηκαν και οι δύο ορειβάτες χωρίς τις αισθήσεις τους. Οι δύο άτυχοι άνδρες καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στην περιοχή «Ξερολάκι» του Ολύμπου, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες και ο δεύτερος ορειβάτης, ο οποίος παρασύρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μαζί με έναν ακόμη ορειβάτη φίλο του από χιονοστιβάδα, στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις και αυτός, δεν έχει τις αισθήσεις του.

Να υπενθυμίσουμε πως λίγο νωρίτερα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ο πρώτος αγνοούμενος, σε κρίσιμή κατάσταση κάτω από μεγάλες ποσότητες χιονιού χωρίς να ανταποκρίνεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, ο τρίτος ορειβάτης, σε κατάσταση σοκ, ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου, για το περιστατικό, τη συχνότητα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέλη της οποίας κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Ενημερώθηκε η ΕΜΑΚ, μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο, μαζί με κλιμάκιο εθελοντών διασωστών της ΕΟΔ για τον εντοπισμό των ορειβατών.

Συγκεκριμένα, στο σημείο σπεύδουν έντεκα διασώστες από την 8η ΕΜΑΚ, οκτώ από την 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκη) και επτά Πυροσβέστες, με τρία οχήματα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας και Κατερίνης, ενώ από αέρος συνδράμει στις έρευνες και ελικόπτερο σούπερ πούμα, με τέσσερις εναέριους διασώστες.