Στις φυλακές Τριπόλεως κρατούνται ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους.

H Βίκυ Πρωτογεράκη, ηθοποιός και δικηγόρος, παραχώρησε συνέντευξη στο «Πρωινό» και μίλησε για τους συναδέλφους της δηλώνοντας πως πιστεύει στην αθωότητά τους.

«Δεν έχω ικανό τον Πέτρο για κάτι τέτοιο»

«Το νόημα της φυλακής είναι ο σωφρονισμός, όχι να σε φτύνουν όλοι και να σε θέλουν κάτω. Αυτό δεν είναι σωφρονισμός. Σε κάποιους κακοφάνηκε που ο Δημήτρης Λιγνάδης έκανε παράσταση μέσα στη φυλακή, πολύ καλά έκανε. Για να σωφρονιστούν δεν έχουν μπει αυτοί οι άνθρωποι εκεί; Η δύναμη της Τέχνης δεν είναι για να σε κάνει να επανενταχτείς και να φύγεις από αυτό το σκοτάδι;», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Εγώ γνώριζα τον Πέτρο από μικρό παιδί. Δεν τον είχα ικανό να κάνει κάτι τέτοιο. Επειδή έχω κάνει και παρέα μαζί του ήξερα πόσο χιούμορ είχε. Δεν τον έχω ικανό να κάνει κάτι τέτοιο τώρα όμως η κάθε κοπέλα μπορεί όντως να φοβήθηκε. Κάθε άνθρωπος το εισπράττει διαφορετικά και μπορεί να θεωρήσει ότι όντως κινδυνεύει. Το θέμα είναι αν έγινε ή όχι η πράξη. Κάποια πράγματα πιστεύω έχουν τραβηχτεί. Η αλήθεια μπορεί να είναι κάπου ενδιάμεσα. Επειδή τον ξέρω σαν άνθρωπο και είναι παρορμητικός έχω να πω ότι δεν είναι ο κλασικός εγκληματίας που βιάζει κατ’ εξακολούθηση».

«Θα υπερασπιζόμουν τον Λιγνάδη»

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη σημείωσε: «Ήταν φωτεινό άτομο. Αυτή τη πλευρά του δε τη γνώριζα εγώ και δεν την είχε δείξει ποτέ σε εμάς. Βεβαίως θα τον υπερασπιζόμουν αν μου το ζητούσε και θα το έκανα λόγω του πατέρα του που τον είχα δάσκαλο και τον θεωρούσα πνευματικό μου πατέρα αλλά και λόγω του ιδίου. Μέσα μου συνειδησιακά δε μπορώ να πιστέψω ότι αυτοί οι δυο άνθρωποι έχουν υποπέσει στα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται. Δεν έχω διαβάσει όμως τις δικογραφίες και δεν ξέρω».