Με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή, ομάδες κουκουλοφόρων συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, ρίχνοντας βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα, πέτρες, μάρμαρα κι άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Όπως έγινε γνωστό, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ένταση επικράτησε και πριν από την έναρξη των κινητοποιήσεων, όταν άγνωστοι εκσφενδόνισαν βόμβες μολότοφ σε αστυνομική διμοιρία επί της Αγίου Δημητρίου, με συνέπεια να καεί ολοσχερώς υπηρεσιακή μοτοσικλέτα.

Ο εξωτερικός χώρος του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ έχει υποστεί τεράστιες υλικές ζημιές, σπασμένα τζάμια, ενώ η δράση των κουκουλοφόρων μεταφέρθηκε και στο εσωτερικό του πανεπιστημίου, όπου με βαριοπούλες έσπαγαν με βαριοπούλες τα μάρμαρα για να τα πετάξουν στους αστυνομικούς.

Για δύο ώρες το ΑΠΘ ήταν πεδίο μάχης και χρησιμοποιήθηκαν και βόμβες μολότοφ και πέτρες. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και τα επεισόδια σταμάτησαν περίπου στις 23.30 η ώρα το βράδυ της Πέμπτης. Δείτε παρακάτω φωτογραφικά καρέ από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.