Για εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες και μήνες στην υπόθεση της Εύας Καϊλή και του Qatar Gate, έκανε λόγο ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού, μιλώντας στο Open.

Ο Σβεν Μαρί, ξεκαθάρισε πως «υπάρχει μια στιγμή που η κυρία Καϊλή θα μιλήσει για το τι έγινε». Σημειώνει ακόμα ότι η δίκη θα γίνει σε περίπου 2 με 2,5 χρόνια προανήγγειλε όμως πως «ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Ο Σβεν Μαρί, τόνισε συγκεκριμένα: «Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να μεταφέρουμε μηνύματα στο κοινό. Υπάρχει μια στιγμή που η κυρία Καϊλή θα μιλήσει για το τι έγινε, αλλά νομίζω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Πρέπει ακόμα να περιμένουμε το τέλος της έρευνας. Είναι μια έρευνα που είναι μυστική.

Πότε θα γίνει η δίκη

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Νομίζω ότι 4-5 χρόνια είναι κάπως μακριά. Αλλά σε κάθε περίπτωση σε 2, σε 2,5 χρόνια. Πριν κάνουμε μια δίκη επί της ουσίας, ναι, νομίζω ότι θα χρειαστούν 2 χρόνια.

Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει αποφυλάκιση υπό όρους. Η κ. Καϊλή θα μπορέσει να δουλέψει ξανά. Η κ. Καϊλή έχει δικαίωμα, όπως όλοι, στο τεκμήριο της αθωότητας. Σήμερα αυτό το τεκμήριο της αθωότητας από ορισμένους στον Τύπο, έχει καταπατηθεί έντονα, βίαια και είναι απαραίτητο να το υπενθυμίσουμε σε αυτούς που γράφουν με μελάνι και δεν ξέρω πού είναι ο χορηγός αυτού του μελανιού αυτών των δημοσιογράφων.

Αλλά το να κατηγορείτε ανθρώπους με τέτοιο τρόπο, με κατηγορίες που δεν παρέχονται, είναι πολύ σοβαρό σε μια χώρα, σε ένα κράτος δικαίου, σε ένα δημοκρατικό κράτος, είναι πολύ σοβαρό.
Για τις 600.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα:

Ναι, αλλά στο διαμέρισμα της δεν έμενε μόνη. Πάνω από όλα έχω την εντύπωση ότι ο κ. Παντσέρι λέει τη δική του αλήθεια, δεν λέει όλη την αλήθεια και κυρίως προστατεύει τους ανθρώπους γύρω του. Αυτή είναι η άποψή μου, η αστυνομία ερευνά, νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχουν ειπωθεί ακόμα όλα. Ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».