Εάν δείτε στο ράφι κάποιου βιβλιοπωλείου ένα βιβλίο με τίτλο «Τα Ματς Της Ζωής Μας», μη το προσπεράσετε αβασάνιστα. Περιέχει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος: τα μεγαλύτερα ματς μπάσκετ της ζωής μας, αυτά που μας ταξίδεψαν και συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν από το 1987 μέχρι …αύριο.

Μη περιμένετε όμως να διαβάσετε αναλύσεις και στατιστικά. Δεν πρόκειται για ένα στεγνό ιστορικό βιβλίο. Κάθε αγώνας παρουσιάζεται με την προσωπική ματιά του συγγραφέα, δηλαδή της αφεντιάς μου: οι προσδοκίες, το ταξίδι, τα συναιθήματα, η σαμπάνια, η πίκρα μερικές φορές, η κληρονομιά.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μία πρόσκληση, να μπείτε μαζί μου στη μηχανή του χρόνου, για να ξαναζήσουμε μαζί τους σημαντικότερους αγώνες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, όπως ήμουν τυχερός και τους έζησα εγώ από απόσταση αναπνοής και επαφής.

Εξυπακούεται ότι στις σχεδόν 300 σελίδες του βιβλίου περνούν αλησμόνητα ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, μεγάλοι ευρωπαϊκοί τελικοί, ορόσημα της Εθνικής ομάδας, αλλά και επισκέψεις στην απέναντι ακτή του Ατλαντικού.

Από τον Γκάλη και τον Πρέλεβιτς στον Γιαννάκη και στον Φασούλα, από τους Σπανούλη, Διαμαντίδη, Παπαλουκά  στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, η πορτοκαλί μπάλα γεμίζει τα κύτταρα των Ελλήνων φιλάθλων εδώ και τρεισύμισυ, τουλάχιστον δεκαετίες.

Ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές, η «επίσημη αγαπημένη» και τα παιδιά της δεν μας πρόδωσαν ποτέ. Τα έργα τους γέμισαν τις σελίδες αυτού του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books.

Σας εύχομαι καλό διάβασμα και σας ευχαριστώ MyCity.com.gr για τη φιλοξενία.