Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη.

Ο Θεόδωρος Ζαγοράκης επανεντάσσεται στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι ύστερα από διερευνητικές συζητήσεις, προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία της μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας, της ΕΠΟ, προκειμένου να υπηρετήσει από άλλη θέση το ελληνικό ποδόσφαιρο και να εφαρμόσει το νέο ολιστικό σχέδιο για τη θεσμική αναμόρφωσή του.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Θοδωρή Ζαγοράκη και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του. Παρών στη συνάντηση ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Ζαγοράκης είχε διαγραφεί από την ευρωομάδα της ΝΔ στις 28.1.2020 με απόφαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της ΕΕΑ που οδηγούσε τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη σε υποβιβασμό.

Θοδωρής Ζαγοράκης

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στην πορεία, ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα είναι υποψήφιος, ενδεχομένως και ο μόνος, για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που είναι προγραμματισμένες για τις 19 Φεβρουαρίου. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 και νυν ευρωβουλευτής θα είναι εκείνος που θα επωμιστεί το μεγάλο βάρος και τη σημαντική ευθύνη να προσδώσει επί των ημερών του φρέσκο αέρα αλλαγής στο ποδόσφαιρό ωθώντας το σε ένα πιο φωτεινό και ελπιδοφόρο μονοπάτι.

Το κλειδί στις ζυμώσεις που προηγήθηκαν και τις πολλές επαφές που προς στιγμήν καταγράφονται είναι η στήριξη των μεγάλων ομάδων στο πρόσωπό του. Ήταν κάτι που ο Ζαγοράκης το είχε εξαρχής θέσει ως προϋπόθεση για να ασχοληθεί και από τη στιγμή που φαίνεται ότι αυτό επιτεύχθηκε ο δρόμος ανοίγει διάπλατος. Ένα επίσης σημαντικό ζήτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι με τους νυν συμβούλους της ΕΠΟ που εκπροσωπούν τις ενώσεις της. Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως το παρασκήνιο είναι έντονο και οι προσεγγίσεις πολλές και διάφορες. Και μένει να φανεί αν από τα υπάρχοντα πρόσωπα θα υπάρξουν κάποια που θα στελεχώσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο, όταν αυτό προκύψει.

Θοδωρής Ζαγοράκης