Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε για όλα τα τρέχοντα θέματα του δήμου Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Ερωτηθείς για το περιστατικό της Κυριακής με τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού, τόνισε ότι «υπήρξα φίλαθλος και οπαδός. Αγαπώ αυτή την ομάδα (ΠΑΟΚ), αγαπώ να πηγαίνω στο γήπεδο, να έχει επιτυχίες η πόλη μας, αλλά αυτό το πράγμα έτσι όπως έχει ξεφύγει είναι ντροπή. Πρέπει όλοι αυτοί που βιαιοπραγούν και εγκληματούν, να τιμωρηθούν και θα πρέπει να σταματήσει κάθε τέτοια σκέψη ότι ο αθλητισμός είναι βία».

Για το Χριστουγεννιάτικο χωριό τόνισε ότι έπιασε σε μεγάλο βαθμό αλλά «το στοίχημα είναι να κρατήσουμε εκείνη την περιοχή. Λυπάμαι που το λέω έτσι αλλά είναι σαν ένας πόλεμος. Πρέπει να βρούμε τις επόμενες καλές χρήσεις για να μην επιστρέψει η παραβατικότητα. Να βρούμε μια μόνιμη αξιοποίηση».

Αναφερόμενος στην καθαριότητα στην πόλη κατά την διάρκεια των εορτών ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι «η αποκομιδή πήγε καλά, είχαμε πολύ περισσότερα σκουπίδια, είχαμε πάνω από 400 τόνους».

Μιλώντας και για το μεγάλο ζήτημα του ΟΑΣΘ και το κυκλοφοριακό στην πόλη ο κ. Ζέρβας είπε χαρακτηριστικά ότι «το 2020 στο τέλος του θέλω να λέμε ότι κάτι έγινε. Με αυτό τον ΟΑΣΘ δεν μπορεί να κυλήσει η όποια Θεσσαλονίκη θέλει ο καθένας από εμάς».  «Χωρίς αστυνόμευση δεν γίνεται τίποτα αλλά θα πρέπει να έχουμε και ΜΜΜ. Ο κόσμος παίρνει αυτοκίνητο γιατί δεν είναι αξιόπιστα τα Μέσα», τόνισε μιλώντας για το κυκλοφοριακό. «Ευκαιρίας δοθείς θα μπουν γύρω στα 120 ΚΤΕΛ τα οποία θα ελαφρώσουν κάπως το έργο του ΟΑΣΘ οπότε θα αποδεσμευτούν 120 για να τα χρησιμοποιεί στο κέντρο και μέχρι το καλοκαίρι έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΣΘ να μισθώσει μεταχειρισμένα οχήματα γύρω στα 100 οπότε να έχουμε γύρο στα 500 μέχρι τότε», συμπλήρωσε.

Για το Μετρό Θεσσαλονίκης είπε πως «δεν μπορεί να πάει πιο πίσω από το 2023 γιατί αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι τότε θα πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στην Ε.Ε  712 εκατ. Ευρώ. Φτάνει οι αντιπαλότητες. Να έχουμε μετρό το 2023 δεσμεύτηκαν όλοι με πρώτο και καλύτερο τον Πρωθυπουργό ότι το 2023 θα έχουμε Μετρό και μπορούμε να έχουμε Μετρό σας διαβεβαιώνω και εγώ σαν εργολάβος».

Ερωτώμενος για την Πλατεία Ελευθερίας είπε ότι «μέσα στον μήνα θα καταλήξουμε αν θα πάμε σε υπόγειο πάρκινγκ ή σε μια ισόγεια ανάπλαση. Αλλάζει όλο το σχέδιο γιατί έχει βγει off ο εργολάβος. Έχει ρίξει λευκή πετσέτα».

Σχετικά και με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον Θερμαϊκό με το πλήθος των ηλεκτρικών πατινιών που βρέθηκε στον βυθό είπε ότι «έχουμε μια καινούρια μόδα κάποιοι αν έχουν πιεί και λίγο περνούν τα πατίνια και τα πετάνε. Προφανώς η μπαταρία δεν είναι και η καλύτερη να μπαίνει στην θάλασσα. Κάποιοι έχουν την τάση να το πετάνε για να κάνουν χαβαλέ. Ίσως να πρέπει να πέσουν και κάποια μικρά πρόστιμα. Δεν είναι μόνο το θέμα της μόλυνσης αλλά και της ασφάλειας μέσα στην πόλη».

Αναφορικά με την αστυνόμευση στην Θεσσαλονίκη ο κ. Ζέρβας είπε ότι «δεν μπορούμε να πάρουμε αστυνομικούς. Έχουμε το ένα τέταρτο από αυτό που θα χρειαζόμασταν και δυστυχώς επειδή δεν είναι ανταποδοτική αυτή η υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας,  δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοια πρόσληψη.

ΠΗΓΗ: ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ