Από την οικία των δωρητών και ιδρυτών του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών του ΑΠΘ, Νέστορα και της Αλίκης Τέλλογλου, ο Κ. Ζέρβας μίλησε για το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Μίλησε για το αποτύπωμα της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, για τα μικρά και τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την εικόνα της πόλης, για το «σχέδιο Μάρσαλ» και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ αποκάλυψε τις προθέσεις του για τις δημοτικές εκλογές του 2023.

Πρώτα η υγεία, μετά τα σχολεία

«Ήμουν από αυτούς που είχα ζητήσει επίμονα να κλείσουν τα σχολεία. Και δεν το έκανα επειδή ήταν προσωπική μου άποψη. Κάθε μέρα είχα επαφές με ειδικούς, ενώ έχω και την εικόνα από 120 δημοτικά σχολεία» τόνισε ο κ. Ζέρβας. «Είχαμε την καλή πρακτική από το Ισραήλ. Μιλάμε για μια χώρα με παραπλήσια μεγέθη, κλίμα και συνήθειες. Με το που έκλεισαν τα σχολεία είχανε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Μπορώ να αντιληφθώ το άγχος των παιδιών, το άγχος των γονιών, Αλλά η υγεία έρχεται πρώτη. Όταν με το καλό φτάσουν οι μέρες που ανοίγουν τα σχολεία, θα πρέπει να έχουμε σταθμίσει τα πράγματα. Να τα σταθμίσουμε την τελευταία στιγμή, για να δούμε εάν θα κάνουμε αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Πρώτα είναι η υγεία και δεν θέλουμε να γυρίσουμε στις μέρες του Νοεμβρίου» συμπλήρωσε.

Έφερα τη νέα γενιά στο τιμόνι της πόλης

«Η δικιά μου επιθυμία ήταν να φέρω στη διοίκηση, στο τιμόνι, τη νέα γενιά και αυτό έκανα. Η διοίκησή μου αποτελείται από 30άρηδες και 40άρηδες και ήθελα να σηματοδοτήσω αυτό ακριβώς: ότι η Θεσσαλονίκη έχει κουραστεί επί 20 χρόνια να συζητάει για να συζητάει, να συζητά για να καθυστερεί και τίποτα να μη γίνεται. Αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να έχει μείνει κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’90» δήλωσε ο Δήμαρχος. «Η πόλη επιτέλους πρέπει να προχωρήσει» τόνισε.

Θα ζητήσω την επανεκλογή μου

«Πρόθεσή μου είναι να ζητήσω από τους πολίτες την επανεκλογή μου στις δημοτικές εκλογές του 2023, γιατί θέλω να ολοκληρώσω τα έργα που θα αλλάξουν την πόλη» τόνισε ο κ. Ζέρβας απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Θέλω ο κύκλος των έργων, οι αλλαγές, οι καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη αλλά και η ελκυστικότητα της πόλης μας, να ολοκληρωθούν» δήλωσε.

Το 2021 να μας αποζημιώσει για όσα μας στέρησε το 2020

Τέλος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έστειλε τις ευχές του μέσω της Δημοτικής Τηλεόρασης: «Είχαμε μια δύσκολη χρονιά. Η ευχή που πάντα δίνουμε ‘‘να έχεις την υγειά σου’’ σήμερα καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι. Να είμαστε λοιπόν όλοι υγιείς, να μας βρει το τέλος της χρονιάς όλους εδώ δυνατούς. Εύχομαι το 2021 να μας αποζημιώσει για όσα μας στέρησε το 2020. Όλες οι ευκαιρίες που χάσαμε το 2020 να μας έρθουν διπλές και τριπλές το 2021. Είναι και μια σημαντική χρονιά για την χώρα μας, 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Σε όλους αυτούς που πρωταγωνίστησαν για να αποκτήσουμε την ελευθερία μας, να φανούμε άξιοι συνεχιστές. Και να πούμε ‘‘το ’21 τα καταφέραμε’’!»