Με την σειρά του, στην σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί προκειμένου οι πολίτες της Ελλάδας να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στα βήματα της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως έχει ονομαστεί το σχέδιο για τον μαζικό εμβολιασμό των Ελλήνων, ο οποίος αναμένεται να αρχίσει στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η επιχείρηση «Ελευθερία» αφορά την ορθή αποθήκευση και διανομή του εμβολίου σε όλα τα σημεία της πατρίδας, ενώ οι φορείς που εμπλέκονται έχουν εγκατασταθεί ήδη στο υπουργείο για την καλύτερη συνεργασία τους.

Αναφορικά με τα βήματα της επιχείρησης, τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς χώρους που τηρούν όλες τις προδιαγραφές, ενώ η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ήδη κατάλληλα ψυγεία, έχοντας επίσης μεριμνήσει και για τους χώρους αποθήκευσης, οι οποίοι θα είναι μυστικοί.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, στη συνέχεια, αφού έκανε λόγο για πρωτοφανή επιχείρηση, παραδεχόμενος πως θα προκύψουν δυσκολίες, αναφέρθηκε στις δόσεις του εμβολίου που περιμένει να παραλάβει η χώρα μας. Σημείωσε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει δημιουργήσει πλατφόρμες για την πραγματοποίηση ραντεβού, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει τον τομέα της ασφάλειας.

Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανέλυσε το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε, στις 26/12 η Ελλάδα παραλαμβάνει την πρώτη παρτίδα. Την επομένη, 27/12 θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα πρώτα νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα. Μία μέρα αργότερα, στις 28/12 θα παραδοθούν παρτίδες στα υπόλοιπα νοσοκομεία αναφοράς στην επικράτεια για τον εμβολιασμό των υγειονομικών. Μέχρι τέλος Μαρτίου τόνισε πως η χώρας μας θα έχει παραλάβει 1.265.550 δόσεις μόνο από την Pfizer.