Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση για την ανάσυρση κουφαριού από θηλαστικό, το οποίο εντοπίστηκε αργά σήμερα το απόγευμα στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Αν και οι πρώτες πληροφορίες των αρχών έκαναν λόγο για άλογο, τελικά, αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για μια αγελάδα. Αύριο η προσπάθεια για την ανάσυρση της θαλάσσιας χελώνας που είχε βρεθεί το απόγευμα στην ίδια περιοχή.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του GRTimes.gr, για την ανάσυρση του νεκρού μεγαλόσωμου ζώου χρησιμοποιήθηκε γερανοφόρο όχημα που διέθεσε ιδιώτης. Με τη χρήση σχοινιών, η αγελάδα δέθηκε, ώστε να βγει με ασφάλεια και να φορτωθεί στο όχημα.

Η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης και του λιμενικού σώματος και παραμένει άγνωστο από που προέρχεται η αγελάδα, η οποία προφανώς παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα, φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Κατά πληροφορίες, η θαλάσσια χελώνα η οποία επίσης είχε εντοπιστεί στην ίδια περιοχή, παρασύρθηκε από το ρεύμα και θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί και να συλλεχθεί με το πρώτο φως του ήλιου αύριο.

Δείτε το βίντεο:

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην επιχείρηση, δήλωσε πως «μετά από την κλήση του κ. Μακρή από το λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει μια θαλάσσια χελώνα και μια αγελάδα μέσα στο Θερμαϊκό, οι οποίες προφανώς έχουνε βγει από το Δέλτα του Αξιού. Κατευθείαν ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία πάντα με το λιμενικό και τον πολύτιμο συνεργάτη του δήμου, καταφέραμε και βγάλαμε το ζώο (σ.σ. την αγελάδα) και αύριο το πρωί μπαίνουμε στη δεύτερη φάση, για τη θαλάσσια χελώνα. Ήταν μια άψογη συνεργασία και αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα».

Ερωτώμενος για το τι επρόκειτο να γίνει με το μεγαλόσωμο ζώο που ανασύρθηκε, ο κ. Δημητριάδης, τόνισε πως  θα πάει απευθείας στο αποτεφρωτήριο στη Χαλάστρα.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο τελικά για αγελάδα και όχι για άλογο, όπως έλεγαν αρχικά οι πληροφορίες και τόνισε πως υπάρχει και σήμανση ώστε να εντοπιστεί ο κτηνοτρόφος που την είχε και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.