Ο Humphrey Bogart ήταν ο απόλυτος άντρας. Εκείνος που έδειχνε σκληρός, αλλά μέσα του ήταν ένα παιδί. Δηλαδή η απόλυτη φαντασίωση των γυναικών! Ο ρόλος του Rick Blaine στο “Casablanca” ήταν εκείνος που τον εκτόξευσε στα ουράνια. Και πως να μην γίνει άλλωστε, καθώς μέσα από μία ταινία – ποίημα, ο Bogart εξωτερίκευσε έναν άνθρωπο που παλεύει με τη λογική και τη καρδιά. Και σαν γνήσιος άντρας παίρνει τις αποφάσεις του…

Θυμίσου 5 αρσενικές ατάκες του Humphrey Bogart, που σίγουρα θα σου διδάξουν πολλά:

“Τα πράγματα ποτέ δεν είναι τόσο άσχημα ώστε να μην μπορούν να χειροτερέψουν”

“Ο μόνος λόγος για να βγάλεις λεφτά είναι για να μπορείς να πεις σε ένα μεγαλόσχημο καθίκι να πάει στο διάολο”

“Όλος ο κόσμος είναι γύρω στα τρία ποτά πίσω”

“Δεν έπρεπε να το ‘χα γυρίσει από το ουίσκυ στο μαρτίνι”
(λίγο πριν πεθάνει)

“Ένα χοτ ντογκ στο γήπεδο είναι καλύτερο από μια μπριζόλα στο Ριτζ”

Φυσικά υπάρχουν και ορισμένες ατάκες από την ταινία casablanca που έχουν μείνει στην ιστορία. Μάλιστα, έξι από αυτές βρίσκονται στη λίστα με τις κλασικότερες όλων των εποχών, στον πίνακα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου και είναι οι ακόλουθες:

“Here`s looking at you, kid” – Καλή σου τύχη, μικρή (5η θέση)

“Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship” – Λούι, νομίζω ότι αυτή είναι η αρχή μιας υπέροχης φιλίας (20η θέση)

“Να θυμάσαι ένα φιλί παραμένει φιλί. Ένας αναστεναγμός είναι μόνο ένας αναστεναγμός. Ισχύουν τα βασικά πράγματα καθώς ο χρόνος περνά…” είναι η φράση της Ίλσα στον πιανίστα Σαμ. Εκείνη η φράση που οι περισσότεροι θυμούνται ως “Play it, Sam. Play as time goes by…”(28η θέση)

“Round up the usual suspects” – Μαζέψτε τους συνήθεις ύποπτους (32η θέση)

H τελευταία σκηνή στο αεροδρόμιο. Όταν ο Ρικ πείθει την Ίλσα να ανέβει στο αεροπλάνο, λέγοντάς της και μία από τις πιο γνωστές φράσεις τις ταινίας “Εμείς θα έχουμε πάντα το Παρίσι…” (43η θέση)

“Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine” – Απ’ όλα τα μπαρ, σε όλες τις πόλεις του κόσμου, αυτή μπαίνει στο δικό μου (67η θέση)