Ένα θαυμάσιο χαρμάνι Cabernet Franc, Merlot και Αγιωργίτικου που “ενορχηστρώνει” μαεστρικά ο Γιώργος Σκούρας. Αν προερχόταν από τις ακτές της Τοσκάνης το συγκεκριμένο κρασί δίπλα στο υψηλό του status θα είχε και πολλαπλάσια τιμή.
Φρεσκάδα φρούτου από το Cabernet Franc, πλούτος από το Merlot και βελούδινος χαρακτήρας από το Αγιωργίτικο.
Αμπελώνες στην ορεινή Αργολίδα σε υψόμετρο 650 μέτρων.
Πίνεται ευχάριστα τώρα αλλά μπορεί να εξελιχθεί για τα επόμενα 6- 8 χρόνια.
Το χρώμα είναι βαθύ, διαυγές πορφυρό με ρουμπινί ανταύγειες. Η μύτη είναι έντονη, γεμάτη πυκνότητα και φρεσκάδα εξαιτίας της φυτικότητας του Cabernet Franc. Ο αρωματικός χαρακτήρας είναι βασισμένος στο ώριμο φρούτο (μούρο, κεράσι και φράουλα) μαζί με γλυκά αρώματα σοκολάτας, κανέλας, κέδρου και διακριτικό βαρέλι. Στο στόμα είναι γεμάτο, με πλούσιο εκχύλισμα, αλκοόλ που ισορροπεί την τονισμένη οξύτητα και ώριμες πυκνές τανίνες. Η επίγευση έχει διάρκεια, όγκο και πολυπλοκότητα.
Συνοδεύει εξαιρετικά: κόκκινα κρέατα, κυνήγι στιφάδο, καλοψημένο μοσχαρίσιο φιλέτο
Latest posts by My City Team (see all)