Ανοίγουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης με την απόφαση αυτή θα επιτρέπεται η πώληση των ειδών αυτών και από τα σούπερ μάρκετ.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε να δοθεί το «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα είναι γιατί «δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση».

Για όλα τα υπόλοιπα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας καθώς «το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι το άνοιγμα της οικονομίας, είναι η δημόσια υγεία».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Κυριακός Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να έρθει το εμβόλιο στη χώρα μας.

Θεωρείται, επίσης, σχεδόν βέβαιο ότι οι μετακινήσεις δεν θα επιτρέπονται από νομό σε νομό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.