Η δεκαετία που αποχαιρετάμε ήταν η δεκαετία που άλλαξε για πάντα το τηλεοπτικό τοπίο. Μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια οι τηλεθεατές έγιναν πιο εκπαιδευμένοι από ποτέ, έμαθαν να αναζητούν όχι μόνο πρωταγωνιστές αλλά και δημιουργούς, ενώ αναλύσεις επί αναλύσεων για το σενάριο, την σκηνοθεσία και την παραγωγή αμέτρητων τηλεοπτικών σειρών, βρέθηκαν στο επίκεντρο εντός και εκτός Διαδικτύου.

Πηγή: in.gr

Η μάχη για την κορυφή

Η ψηφοφορία του Ladbible ανέδειξε τους Peaky Blinders ως την καλύτερη τηλεοπτική παραγωγή της δεκαετίας που φεύγει.

Κρίνοντας από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο νικητής αναδείχθηκε για μία… χούφτα -παραπάνω- ψήφους σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Στο δημόσιο poll του δημοφιλούς website στο οποίο ψήφισαν 29.210 χρήστες του Twitter, το 29% του κοινού επέλεξε τους Peaky Blinders και το Breaking Bad, ωστόσο η πρώτη παραγωγή επικράτησε με ελάχιστη διαφορά. Στην τρίτη θέση, με μία μονάδα διαφορά από την πρώτη δυάδα, αναδείχθηκε το Game of Thrones (28%), ενώ το Chernobyl κατετάγη τέταρτο, λαμβάνοντας το 14% των ψήφων.

Η άποψη του imdb.com

Για το imdb.com, την ιστοσελίδα που οι περισσότεροι επισκεπτόμαστε αρκετά συχνά για να δούμε… τι θα δούμε στον κινηματογράφο και το Netflix, η καλύτερη σειρά της δεκαετίας είναι το Game of Thrones, που συγκεντρώνει 9,3/10 όσον αφορά τη βαθμολογία, ενώ η σειρά ντοκιμαντέρ Our Planet έρχεται δεύτερη, έχοντας την ίδια βαθμολόγηση, αλλά μικρότερη δημοφιλία.

 

Η άποψη του in.gr

Η επιλογή πράγματι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι απόψεις πολλές, τα ενδιαφέροντα διαφορετικά ωστόσο η τελική κατάταξη για τις δικές μας αγαπημένες σειρές των τελευταίων δέκα ετών ολοκληρώθηκε.

Δράκοι και ζόμπι, έμποροι ναρκωτικών με ψυχολογικά προβλήματα και στιλάτοι γκάνγκστερ, φουτουριστικές και δυστοπικές καταστάσεις, η παρακάτω λίστα τα έχει όλα.

Αυτές ήταν οι αγαπημένες σειρές της in.gr για τη δεκαετία που τελειώνει (σ.σ σίγουρα έχουν μείνει εκτός λίστας κάποιες που θα έπρεπε να είναι).

1. Game of Thrones

2. Breaking Bad

3. Black Mirror

4. Orange is The New Black

5. Peaky Blinders

6. The Walking Dead

7. House of Cards

8. BoJack Horseman

9. Chernobyl

10. Fleabag

+ The Handmaid’s Tale