Παλινδρομεί η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δίχως κατεύθυνση καθώς κάθε αλλαγή στην τάση των τραπεζικών μετοχών την οδηγει στην πτώση, ύστερα απο ανοδικά ξεσπάσματα.

Η Αθήνα αρχίζει να εμφανίζει πάλι τα «σημάδια» κόπωσης και, παρόλο που οι τράπεζες είχαν ισορροπήσει το τελευταίο διάστημα, οι νέες αναφορές για προβλήματα -και από τους πλέον επίσημους παράγοντες- δημιουργούν πάλι ένα κλίμα αμφισβήτησης.

Από χθες οι ξένοι επεδνυτές αρχίζουν να απορούν μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Τραπέζης Ελλάδος η οποία παρά τη θετική αναφορά στο νομοσχέδιο «Ηρακλής» τονίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν διάφορα θέματα και θα χρειαστούν νέες εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Όσο λοιπόν υπάρχει αμφισβήτηση για τις τράπεζες η ελληνική αγορά θα συνεχίζει να παλινδρομεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Επιπλέον, πάντοτε υπάρχει το ρίσκο των ξένων αγορών και των τιτλοποιήσεων που χρειάζεται να γίνουν πιο γρήγορα.

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 873,61 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,56%. Με πτώση 0,41% η Εθνική Τράπεζα στα 2,88 ευρώ.

Πτώση 1,12% για την Eurobank στα 0,8805 ευρώ. Οριακή η πτώση στην Τράπεζα Πειραιώς στα 2,968 ευρώ. Με πτώση 0,98% η Alpha Bank στα 1,817 ευρώ. Βουτιά 3,21% για την Μπέλα στα 17,82 ευρώ.