Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μίλησε για την περιπέτεια που είχε με τις ουσίες αλλά και τον τρόπο που το είπε στα παιδιά του.

Ο γνωστός chef ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήταν δύσκολο για τους γονείς του να διαχειριστούν όλο αυτό που έζησε, ενώ παράλληλα τόνισε ότι έπιασε πάτο και είχε χάσει την αυτοεκτίμησή του.

«Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς ότι τα παιδιά σου είναι χρήστες ουσιών. Είδα τι τραβήξαν οι δικοί μου γονείς από εμένα και είδα ότι κάποια στιγμή σήκωσαν τα χέρια ψηλά γιατί πραγματικά δεν μπορούσα να με βοηθήσουν. Γιατί όταν είσαι μέσα στη φάση, είναι πάρα πολύ δύσκολο να σε βοηθήσουν, ειδικά οι δικοί σου άνθρωποι.

»Μπορεί να δεχτείς βοήθεια από έξω, από άλλους ανθρώπους, αλλά από την οικογένειά σου δύσκολα δέχεσαι βοήθεια. Ευτυχώς με τους γιους μου δεν έχω τέτοιο θέμα. Ο μεγάλος μου γιος, ο Δημήτρης το ήξερε από την αρχή. Δεν είμαι άνθρωπος που κράταγα πράγματα μέσα μου γιατί φοβόμουν τι θα πει ο κόσμος. Πιστεύω ότι αν λες τα προβλήματά σου λύνονται πιο εύκολα», δήλωσε αρχικά ο γνωστός chef.

Και πρόσθεσε: «Εγώ μεγάλωσα στην Ελλάδα την δεκαετία του 70 και του 80 και τότε η οικογένεια ήταν πολύ πιο σκληρή, πολύ λιγότερη αγάπη που έδινε η οικογένεια ενώ τώρα δίνουμε πάρα πολύ αγάπη και είναι πολύ καλό, οπότε η έννοια της οικογένειας τότε ήταν και λίγο δαιμονοποιημένη. Υπήρχαν κάποιες καλές οικογενειακές στιγμές αλλά δεν περνάγαμε καλά οικογενειακά».

«Έπιασα πάτο. Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος είναι να χάσει την αυτοεκτίμησή του. Κινδύνεψα τουλάχιστον τρεις φορές. Δεν με φόβισε αυτό όμως, με φόβιζε όταν κοιταζόμουν στον καθρέφτη και με αναγνώριζα. Έφτασα σε ένα σημείο που είπα αρκετά και πήγα για αποτοξίνωση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις μόνος σου», κατέληξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.