Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τοποθετήθηκε για τα όσα έγιναν κατά την άφιξη της αποστολής του Δικεφάλου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Παράλληλα σχολίασε την στάση του Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας πως συμπεριφέρεται λες και είναι φερέφωνο του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για όσα γράφτηκαν στην χθεσινή ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού σχετικά με την αναβολή της συνεδρίασης της ”steering commitee”: «Ο ΠΑΟΚ κατηγορείται εμμέσως. Διάβασα ότι ο φερόμενος ως δράστης στην υπόθεση Τζήλου έκανε μήνυση στον ίδιο τον Τζήλο. Στην ίδια υπόθεση είμαστε. Στην Ελλάδα θεωρείται κανονικότητα να συναντιέται Υπουργός Αθλητισμού με μια ομάδα 48 ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι και αντικανονικότητα να ζητάει η άλλη ομάδα ντόπινγκ κοντρόλ. Αυτό έγινε δυο εβδομάδες πριν το παιχνίδι, δεν κάναμε επιθετική πολιτική. Αν δεν μιλάει το υποτιθέμενο θύμα τι μπορούμε άλλο να πούμε; Στις αόριστες απειλές; Μέσω δημοσιευμάτων γίνεται η δουλειά. Ο κ. Αυγενάκης μπορεί να εννοεί απλά μια ανάρτηση μέσω διαδικτύου».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ κατηγορείται ότι επιτέθηκε στον Λευτέρη Αυγενάκη: «Αυτή η ανακοίνωση βγήκε από το Yπουργείο. Δεν μπορεί η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ να πάρουν θέση γιατί δεν είναι δικό τους θέμα. Σε περίπτωση που απειλήθηκε από τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν εισαγγελείς στην Ελλάδα. Αν ο Υπουργός νιώθει πως έχει απειληθεί ας πάει εκεί. Ας μας πει ποιος τον απείλησε, τι του είπε. Ας παρουσιάσει τι sms έχει…»

Για τον ρόλο των ΜΜΕ: «Τα μέσα είναι εκτελεστικά όργανα. Κατά κύριο λόγο τα πάντα γίνονται από τον Ολυμπιακό με τις ευλογίες του Υπουργού. Όλα εντάσσονται στο ίδιο κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ που έπαθε τόσα στην άφιξη, τι έπρεπε να κάνει και κατηγορήθηκε; Το θύμα και ο θύτης μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι».

Για τις κινήσεις του ΠΑΟΚ σχετικά με το συμβάν του ”Καραϊσκάκης”: «Δεν ήμουν ποτέ υπέρ των τιμωριών. Στην περίπτωση όμως του Γ.Καραϊσκάκης μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Ήταν όλο σχεδιασμένο από τον Ολυμπιακό. Υπήρχαν διαπιστευμένοι οπαδοί. Χαλάνε πόρτες και κάμερες συνέχεια. Δεν υπήρξαν πλάνα από την νόβα κατά την άφιξη μας, μόνο εντός αποδυτηρίων. Προφανώς οι άνθρωποι ξέρανε που θα στήσουν τις κάμερες…»

Για το πώς συνδέεται ο Αυγενάκης με τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη: «Μιλάμε για κάτι προσχεδιασμένο. Ένα γήπεδο στο οποίο έγιναν πολλά πράγματα. Η συνάντηση του Υπουργού με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ήταν αυτή που μας έκανε να συνδέσουμε το σκηνικό με τον κ. Αυγενάκη. Δεν μπορεί να συμβάλλει στην προσπάθεια να ανέβουν οι τόνοι. Η όλη αντιμετώπιση μας προς το Υπουργό έχει να κάνει από τότε που ανέλαβε. Ενδεχομένως να μην μας εξόργιζε τόσο πολύ εφόσον ήταν αντικειμενικός. Συμπεριφέρεται λες και είναι φερέφωνο του Ολυμπιακού. Ακολουθούσε όλα τα παράπονα της ομάδας του Πειραιά. Δεν παρεξηγηθήκαμε ξαφνικά από μια συνάντηση».

Για το θέμα του Καυτατζογλείου: «Δεν θα καθίσει ο ΠΑΟΚ στο ίδιο τραπέζι με τον Αυγενάκη για το Καυτατζόγλειο. Ο ΠΑΟΚ δεν συμπεριφέρεται εκδικητικά. Για εμάς το νέο γήπεδο της ομάδας δεν είναι θέμα επικοινωνίας, αλλά ουσίας. Ο Υπουργός με την στάση του αντιλαμβάνεται την Τούμπα ως επικοινωνιακό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι αδιάφορος με αυτές τις πρακτικές. Η Γενική Γραμματεία υπάγεται στο Υπουργείο Αθλητισμού και το Υπουργείο Αθλητισμού στην κυβέρνηση. Θέλουμε να δούμε πραγματικές πράξεις με όποιον και αν μιλήσουμε».

Για το τι ζητάει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τους βουλευτές Θεσσαλονίκης με αφορμή τις ενέργειες Αυγενάκη: «Απλά να πουν τη γνώμη τους όπως τη λένε όλοι».

Για την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ: «Είναι θέμα στελεχών της ομάδας για την φιλοσοφία που ακολουθούμε. Παντού είμαστε μια γροθιά όποτε είμαστε διαφορετικοί. Είναι και θέμα συμπεριφοράς και αντίληψης ζωής. Σε κάποιες καταστάσεις άλλοι γίνονται πιο δυνατοί και άλλοι γατάκια. Ο ΠΑΟΚ ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Ο πιο τρελαμένος παίκτης μετά τα όσα έγιναν ήταν ο Ίνγκασον που έβαλε το γκολ. Ένας από τους λόγους που έκανε καλό παιχνίδι ήταν τα όσα έζησε κατά την άφιξη της ομάδας στο γήπεδο. Αυτό ίσως το πλήρωσε ο Ολυμπιακός».

Πηγή: Arena Fm