Και ναι …Έχει φτάσει η στιγμή που πλέον πρέπει να αποβληθεί κάθε έννοια άγχους και στρες…Και θα ρωτήσεις  εύλογα…Πώς?Ιδού λοιπόν οι τρόποι…

Αντίο  θυμέ

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να αποφύγετε το άγχος, αλλά τουλάχιστον σε αυτή την περίοδο της ζωής σας, προσπαθήστε όσο το δυνατόν περισσότερο να μείνετε μακριά από αυτό.

Αποφύγετε τη σωματική αδράνεια!

Αλλάζετε τη θέση σας συχνά, αυτό θα βοηθήσει στην τόνωση της κυκλοφορίας. Να θυμάστε ότι το περπάτημα και οι μεγάλες βόλτες ενδείκνυνται κατά την εγκυμοσύνη!

Ναι στον αθλητισμό αλλά με μέτρο!

Προσοχή στην άθληση, πρέπει να γίνεται με μέτρο και σύνεση. Επιλέξτε το κολύμπι ή τη Yoga ή το περπάτημα, ακόμα καλύτερα στο πάρκο- θα σας προσφέρει ηρεμία και ευχαρίστηση!

Μην το παρακάνετε με τη κίνηση

Εντάξει, κάνει καλό όπως είπαμε η κίνηση, αλλά πρέπει να προσέχετε να μην το παρακάνετε . Ένας καλός κανόνας να ακολουθήσετε σε αυτή την περίπτωση είναι να σταματήσετε πριν εμφανίσετε αίσθημα κόπωσης. Πρέπει η άσκηση να είναι υγιής και να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα, όχι να καταπιέζεστε!

Να κοιμάστε αρκετά!

Να θυμάστε: ύπνος τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε βράδυ βοηθάει στο να ζήσετε μια υγιέστερη και γαλήνια ζωή. Εάν αυτός είναι ένας χρυσός κανόνας σε γενικές γραμμές, μπορείτε να φανταστείτε πως είναι ακόμα περισσότερο για εσάς τις μέλλουσες μητέρες. Έτσι, μην υποτιμάτε τη σημασία του ύπνου, καθώς έχει σωματικά και ψυχολογικά οφέλη.

Κρατήστε το ιδανικό σας βάρος!

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να τρώτε πάρα πολύ και να δίνετε μεγάλη προσοχή στα τρόφιμα. Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά προσπαθήστε να μην ικανοποιείτε κάθε γαστρονομική σας επιθυμία και θα δείτε ότι θα είστε πιο υγιείς κατά την εγκυμοσύνη!

Να θυμάστε ότι είστε πιο ευαίσθητες

Προστατεύστε τον εαυτό σας από τον πολύ θόρυβο και τις ισχυρές φωτεινές πηγές
Προσπαθήστε να αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση σε δυνατούς θορύβους και την έκθεση στο ισχυρό φως. Στην εξοδό σας προτιμήστε ένα ήσυχο δείπνο με φίλους.

Προσέξτε τα τοξικά και επιβλαβή!

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η αίσθηση της όσφησης είναι πιο ευαίσθητη από το συνηθισμένο, και συχνά πολύ ισχυρές οσμές μπορεί να προκαλέσουν ναυτία. Ακόμα, να επιλέγετε φυσικά προϊόντα για τον προσωπικό σας καθαρισμό και για τον καθαρισμό του σπιτιού σας. Με λίγα λόγια να χρησιμοποιείτε προϊόντα χωρίς χημικές ουσίες.

Αφιερώστε χρόνο σε ασκήσεις χαλάρωσης των μυών!

Συχνά κατά τη διάρκεια της κύησης, ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πόνο στη πλάτη και τη μέση σας. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο βάρος της κοιλιάς. Ένας καλός τρόπος να τον αποτρέψετε ή να τον θεραπεύσετε είναι να κάνετε κάποια απλή άσκηση για τη χαλάρωση των μυών. Εξαιρετικές τεχνικές σε αυτή την περίπτωση είναι ο διαλογισμός, η γιόγκα, η καθοδηγούμενη αναπνοή, που δρουν σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Αντίο τακούνια!

Τέλος, μια καλή συμβουλή είναι να πείτε αντίο στα ψηλά τακούνια και να φοράτε άνετα παπούτσια που δεν σας κουράζουν και σας βοηθούν να διατηρείτε το κέντρο βάρους προς αποφυγή πτώσης σας.