Επίσημη μορφή πήρε η αντίδραση της ΕΠΟ στις προκλήσεις των Σκοπίων για το έμβλημα της Ομοσπονδίας της χώρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
H γειτονική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία χρησιμοποιεί στο επίσημο έμβλημά της τα αρχικά FFM (Football Federation of Macedonia), κάτι που αντιτίθεται στην συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών και την επίσημη ονομασία.

Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης αποκάλυψε πως η ελληνική Ομοσπονδία θα… πάει στην UEFA και λίγη ώρα αργότερα, η αντίδραση έγινε με τον πιο επίσημο τρόπο.

Αναλυτικά, η επίσημη θέση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:

«Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας Μουάμεντ Σεϊντίνι σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:

Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση.

Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΠΟ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA».