Το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πώς απασχολεί σε μεγάλο βαθμό την κυβερνητική πολιτική και έτσι τα νέα της UEFA τα μαθαίνουμε πλέον από πολιτικούς συντάκτες και εφημεριδες του κυβερνητικού ρεπορτάζ.

Αφού πρώτα δεν κατάφεραν να ρίξουν τη διοίκηση της ΕΠΟ στη συνάντηση των big-4, αφού δεν μπόρεσαν να περάσουν ως φυσιολογική την γνωμοδότηση της ΕΕΑ με τον τρόπο τον οποίο βγήκαν τα συμπεράσματα τους, χωρίς να έχουμε δει το σκεπτικό της απόφασης, έτσι έφτασαν σε σημείο να συναντηθούν με την UEFA και την FIFA στην Ελβετία, χωρίς την παρουσία του αρμόδιου υπουργού.

Παρότι και στην περασμένη συνάντηση στη Νιόν, η UEFA έδειξε ότι δεν υπογράφει την σύσταση Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, έτσι η λύση για να φανεί ότι η πολιτεία ασχολείται με το ποδόσφαιρο έρχεται από το αναμενόμενο “μνημόνιο” συνεργασίας με τις UEFA και FIFA.

Η εφημερίδα “Καθημερινή” αποκαλύπτει στην κυριακάτικη έκδοσή της ότι το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της UEFA θα υπογραφεί στις 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Αλεξάντερ Τσέφεριν. Σε αυτό θα προβλέπεται η διεύρυνση του εκλεκτορικού σώματος της ΕΠΟ, η οικονομική αυτοτέλεια των ΕΠΣ, ενώ φυσικά θα περιλαμβάνονται και τα θέματα της βίας, των χειραγωγημένων αγώνων και της διαιτησίας.