Αφιέρωμα στον Άγγελο Χαριστέα και τον νέο του ρόλο, ως διευθυντή ποδοσφαίρου στον Άρη, φιλοξένησε γερμανική ιστοσελίδα που ασχολείται με τα θέματα της Βέρντερ Βρέμης. Ο Χαριστέας μίλησε στο DeichStube.de για τον Άρη, την πολιτική, καθώς και την εθνική Ελλάδας του 2004.

Αρχικά το αφιέρωμα αναφέρεται στο δύσκολο έργο που αποφάσισε να ακολουθήσει ο Άγγελος Χαριστέας, να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και την πολιτική παράλληλα, με τον ίδιο να λέει: «η ζωή μου δεν είναι ήσυχη, έχω λιγότερο χρόνο πλέον για την οικογένειά μου».

Στη συνέχεια μίλησε για το ποδόσφαιρο γενικότερα αλλά και τον Άρη, του Μίχαελ Ένινγκ. «Πάντα ήθελα να μείνω στο ποδόσφαιρο. Θέλω να έχω όλα τα διπλώματα που χρειάζεται ένας αθλητικός διευθυντής».

AdTech Ad

Για τον ρόλο του στον Άρη σημειώνεται: «Είναι υπεύθυνος για τη μεγάλη εικόνα ενός παραδοσιακού συλλόγου. Μικρό μπάτζετ, νεαροί παίκτες αλλά κανένα μεγάλο άλμα πέρα από τη Super League. Στην αρχή ο Άρης ήταν αήττητος για αρκετά ματς, με ένα νέο κεφάλαιο να ξεκινάει για την ομάδα, με έναν νέο προπονητή από τη Γερμανία, ονόματι Μίχαελ Ένινγκ, που ήταν πρόσφατα στο Μαγδεβούργο και πιο πριν στη Bundesliga με το Αμβούργο και τη Νυρεμβέργη».

Η ιστοσελίδα, μάλιστα, κάνει λόγο και για τη γνωριμία του Χαριστέα με τον Ένινγκ στη Νυρεμβέργη και το γεγονός ότι τον έφερε στον Άρη. Ο Έλληνα πρώην ποδοσφαιριστή σχολίασε «τώρα είμαι εγώ το αφεντικό του» αστειευόμενος.

Τέλος μίλησαν για τη «χρυσή» Εθνική Ελλάδος του 2004, που χάρη στο γκολ του στον τελικό της 4ης Ιουλίου, η «γαλανόλευκη» ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης. «Ένιωθα λες και ήμουν μόνος στην περιοχή εκείνη τη στιγμή. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη μέρα κι εκείνη τη στιγμή, είναι μία απίστευτη ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο».