Στην ταυτοποίηση 11 ατόμων που σύμφωνα με την Αστυνομία σχετίζονται με τα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν στην Τούμπα στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Αρη στις 28 Νοεμβρίου του 2021, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ..

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησε στην ταυτοποίηση 11 ατόμων, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας είχε διακοπεί λίγο πριν από το φινάλε, όταν ομάδα ατόμων εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, όπου και σημειώθηκαν επεισόδια με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (11) ατόμων τα οποία εμπλέκονται σε επεισόδιο κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης τον Νοέμβριο του 2021

Η πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων έντεκα (11) ατόμων, τα οποία συμμετείχαν σε επεισόδιο στο εσωτερικό γηπέδου, στην περιοχή της Τούμπας, τον Νοέμβριο του 2021.

Πρόκειται για δέκα (10) ημεδαπούς ηλικίας από 20 έως 53 ετών (σήμερα) και έναν 20χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη της κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη τελούμενη με επικίνδυνο τρόπο σε απόπειρα και κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες την 28-11-2021, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μεταξύ ομάδων της πόλης, ανωτέρω δράστες, από κοινού με άγνωστα έτερα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν αρχικά στην αγωνιστική περίμετρο και στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο, ρίπτοντας παράλληλα ναυτικούς πυρσούς, καπνογόνα κ.α. με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα και την αποχώρηση των ομάδων. Εν συνεχεία με ενωμένες δυνάμεις και ψυχικό δεσμό επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας πλήθος αντικειμένων (πλαστικά καθίσματα, καπνογόνα, μπουκάλια κ.α.).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με εκτίμηση εκπροσώπου της γηπεδούχου ομάδας το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ περίπου.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».