Δεν έχουν τέλος οι καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊου στους πολίτες των Η.Π.Α. απόρροια της καταστροφικής πολιτικής του Αμερικανου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά τους δύο πρώτους μήνες της εμφάνισης του θανατηφόρου ιού, τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο όταν έκανε λόγο για τον «κινεζικό ιό», που δεν μπορεί να απειλήσει την Αμερική.

Πλέον οι ΗΠΑ μετρούν περισσότερα απο 2.3 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και 120,333 θανάτους κατατάσσοντας τις στη πρώτη θέση μεταξύ των χωρών που υφίστανται τις μεγαλύτερες συνέπειες από την πανδημία.

Την ίδια ώρα , η επιλογών πολλών Ρεμπουπλικανών κυρίως Κυβερνητών να προχωρήσουν σε άρση του lockdown είχε ως συνέπεια τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, που μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις 15 ημερών αυξήθηκαν από 21.000 κατά μ.ο. κρούσματα σε 26.000

Η ραγδαία αύξηση των νέων ασθενών σε τουλάχιστον 12 Πολιτείες είχε ως συνέπεια σε πολλά νοσοκομεία να παρατηρείται έλλειψη κρεβατιών και αναπνευστήρων.

Την ίδια ώρα το φάσμα της διάστασης απόψεων μεταξύ του προέδρου Τραμπ και του επικεφαλής της ομάδας των επιδημιολόγων Αντονι Φαούτσι όλο και βαθαίνει…

Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στην πόλη Τάσλα υποστήριζε ότι θα μειώσει τον αριθμό των τεστ εντοπισμού νέων κρουσμάτων, την Τρίτη ο Άντονι Φαούτσι μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής του Κογκρεσου για το πως οι Η.Π.Α. διαχειρίστηκαν την κριση του Covid-19 , υποστήριξε ότι τα τεστ ανίχνευσης στον πληθυσμό θα αυξηθούν.

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times υποστηρίζει ότι τα κράτη – μέκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν την επιβολή καθολικής απαγόρευσης σε Αμερικανούς υπηκόους να ταξιδέψουν στη χώρα τους, ενώ και οι ίδιες βρίσκονται πλέον αντιμέτωπες με ένα νέο γύρο κρουσμάτων που υποχρεώνει πολλές κυβερνήσεις ή τοπικούς κρατικούς φορείς να προχωρούν σε νέα lockdown.