Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε “μέσα” σχεδόν μισό δις ευρώ λόγω κορονοϊού

0
15
Soccer Football - Premier League - Manchester United v Manchester City - Old Trafford, Manchester, Britain - March 8, 2020 General view during the match as some fans wear masks as the number of coronavirus cases grow around the world REUTERS/Phil Noble EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details.

Ο κορονοϊός έβαλε “φρένο” στην αγωνιστική δράση αλλά και στο έσοδα των ομάδων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, προκαλώντας μεγάλη “χασούρα”. Ένας από τους συλλόγους που υπέστη μεγάλες ζημιές είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι απώλειες του τριμήνου Ιανουαρίου-Μαρτίου υπολογίζονται στα 127.400.000 ευρώ. ήτοι αύξηση του χρέους της ομάδας κατά 42%, φτάνοντας έτσι το δυσθεώρητο ποσό των 477.030.000 ευρώ.

“O πρώτος στόχος μας είναι η υγεία και η ευημερία των συνεργατών και των οπαδών μας παγκοσμίως και είμαστε περήφανοι για το πώς έχουν ανταποκριθεί όσοι συνδέονται με τον σύλλογο κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης”, υποστήριξε ο εκτελεστικός Εντ Γούντγουορντ.

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχει απώλειες περί τα 20 εκατομμύρια λίρες λόγω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ ήδη υπάρχουν απώλειες σχεδόν 1.500.000 ευρώ από τα εμπορικά έσοδα λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, με τα έσοδά να έχουν παρουσιάσει έτσι κι αλλιώς πτώση σε σχέση με την περσινή περίοδο λόγω της συμμετοχής της στο Europa League αντί για το Champions League.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Παρακαλούμε καταχώρησε
Παρακαλούμε καταχώρησε το όνομα σου